logo

Вести и саопштења

27.03.2018.

Након јучерашњих дешавања на Северу КиМ, упада специјалне јединице РОСУ уз пратњу Еулекса и отмице функционера Владе Србије Марка Ђурића, јасно је да су све маске пале и да је власт Александра Вучића, захваљујући својој неспособности и незнању, предала Косово и Метохију лажној држави Косово.

Грађане Србије подсећамо да су након потписивања бриселског споразума и предаје српских институција лажној држави Косово, садашњи челници Србије изјавили да су добили усмене гаранције НАТО,  да специјалним јединицама РОСУ неће дозволити улазак на Север КиМ. Колико те гаранције НАТО и Западних сила вреде, видели смо током јучерашњег дана, када су возила Еулекса спроводила колону РОСУ на Јариње и приликом отмице Марка Ђурића у Косовској Митровици.

Александра Вучића позивамо да повуче потпис са Бриселског споразума, врати српске институције на Косово и Метохију и да дијалог са западним силама настави у складу са Резолуцијом 1244. У случају даљег наставка беспоговорног пута Србије у Европску унију, грађанима Србије са КиМ остаје само нада да неће бити протерани са својих вековних огњишта и да њихови животи неће бити залог ЕУ будућности Србије.

 

01.03.2018.

Лажна дипломатска офанзива Александра Вучића, чија је круна данашњи састанак у Софији са челницима ЕУ и Хашимом Тачијем, још један је у низу доказа да је „свеобухватни споразум између Србије и Косова“ већ написан и прихваћен од стране председника Србије.

Унапред изрежирани Вучићеви састанци са званичницима Немачке и ЕУ, на којима се он наводно бори за интересе Србије, само су представа за збуњене грађане, која служи да се прикрију његове унапред договорене личне обавезе, а тичу се коначне предаје Косова и Метохије Албанцима.

Државотворни покрет Србије позива Александра Вучића да бар једном у животу буде искрен и предочи им истину да ће се, зарад неизвесног пута у ЕУ и лажних инвестиција, одрећи дела територије Србије и постати први српски владар који је за ништа, дао све.

 

18.01.2018 - Слободан Самарџић

Mучко убиство Оливера Ивановића - политички контекст

Оливер Ивановић припадао је реду умерених српских политичара на Косову и Метохији, a од 2012. године определио за деловање независно од званичне политике у Србији. Када је 2014. године владајући СНС креирао Српску листу као аутентичну странку независног Косова све српске странке у покрајини које су биле регистроване у Београду престале су са деловањем, али не и Грађанска иницијатива Оливера Ивановића. Он се много пре тога определио за политичку активност под албанским законима или, прецизније речено, правилима игре. То га, међутим, није сачувало од монтираног трогодишњег судског процеса, који није био ни завршен када је мучки убијен на улици испред седишта своје странке.

Сада је основно питање ко је починио ово убиство, из којих разлога, и да ли ће истрага бити ефикасна. Пре одговора на ово питање, који ће дати време, постоји један начелан одговор: Оливер Ивановић убијен је зато што се на Косову и Метохији и иначе убијају Срби и зато што за та убиства и иначе нико не одговара. Једначина допустивог терора над Србима је знак препознавања овог простора од 1999. године. Од тада је нестало више од хиљаду Срба, протерано око 200 000, узурпирана њихова приватна имовима и јавна имовина Србије. Видели смо како су прошле истраге масовних убистава у Срба у Старом градском (група жетелаца на њиви), у Гораждевцу (деца која су се купала у реци), Мердару (аутобус пун повратника дигнут у ваздух). Косовско домаће право и тзв. транзициона правда коју деле западни службеници у покрајини јадноставно каже: за Србе овде нема ни права ни правде.

За случај Оливера Ивановића, сем овог општег места албанског Косова, везује се и једна посебност. Он је први убијени српски политичар. Пре убиства суђено му је за ратни злочин и судски процес је показао да је невин. Да је било и најмањег доказа за оптужбу, не треба сумњати да би добио највећу казну. Али, судски процес против Ивановића није закључен, већ је само наложено понављање. У међувремену је убијен. Ако је тачно да је припадао реду умерених српских политичара у покрајини, зашто би био убијен по албанском налогу?

Реална претпоставка за одговор на ово питање не припада времену Ивановићевог политичког умерењаштва, већ времену његовог борбеног политичког става. Тада је починио „грех“ који му Албанци нису опростили. Они су првих месеци после Кумановског споразума и Резолуције 1244 у име реванша починили једно од највећих етничких чишћења у новијој историји, протеривањем и убиствима Срба из покрајине. Остаће познато у историји да је тадашњи Специјални представник Генералног секретара УН у покрајини, Бернар Кушнер, овај масовни злочин назвао „оправданим реваншом“. Али, уместо на административној граници са централном Србијом, овај прогнанички талас био је заустављен на Ибру, између јужне и северне Митровице. Међу осталим активистима одбране посебно се истакао  Оливер Ивановић, између осталог и организовањем мртве страже тзв. Чувара моста, која је деловала бар још три године, све док непосредна опасност од упада Албанаца више није постојала. У то време, Албанци, западни теренски активисти и западна штампа створили су негативан мит о Bridge-Watchers, као полуљудима и полуживотињама који не презају ни од чега како би се насладили новим албанским жртвама.

Било како било, север Косова био је сачуван, а од бројних „криваца“ за ово међу Албанцима је остао упамћен Оливер Ивановић као главни. Можда и с разлогом, будући да је север Косова целу наредну деценију представљао главни чинилац српске одбране Косова и Метохије. То је била, да се послужимо западним вербалистиком – реалност. Тако би и остало да се у овај ред величина косметске стварности није умешала новокомпонована проевропејска власт у Србији са својом стратешком идејом предаје севера независном Косову зарад очувања Србије на европском путу.

Албанци су, дакле, имали озбиљан пик на Оливера Ивановића, а то што је он у међувремену постао умерени српски политичар који је својим деловањем признао независно Косово, није било довољно за опроштај његовог највећег греха. Зато су покушали да га сместе на дугогодишњу робију, а пошто се тај процес одужио, а у међувремену су настале нове рђаве околности, средства освете су се, по свој прилици, морала променити.

Кад год им ствари не иду по вољи, косметски Албанци спроводе своје кампање насиља. Последња је серија паљевине летине ретких српских повратника у селима северне Метохије. Али овај, по себи нечовечан чин према појединцима а општеупозоравајући према Србима, није био адекватан поводу. А повод је прва озбиљна претња њиховим вођама од судског испитивања њихових злочина и криминала. У кратком времену, које је претходило убиству Оливера Ивановића, коинцидирале су страховите претње албанских вођа, паљевине српске летине и упозорење из Стејт департмента о очекиваном политичком насиљу на северу Косова. Америчка упозорења су увек видовита. Није се догодило неко масовно насиље, али се десило и више од тога, убијен је један од виђенијих Срба у целој покрајини. Онако професионално, без очевидаца и трагова. Одабран је човек познат и домаћој јавности и у међународним круговима, за кога су мислили да им пуно дугује, а чије је цењено име представљало добар залог за поруку да је реч само о новом почетку.

Не морамо да чекамо исход истражних радњи да бисмо закључули да су Албанци поново севнули варницом да би показали своју надмоћ у покрајини. Њихов политички мозак је у Вашингтону, а политички мозак Србије тек у вазалском Бриселу. То је прост разлог због којег у тзв. дијалогу са Београдом они воде игру. Све док је тако, Срби са Космета ће бити појединачне и колективне жртве, Европа и Америка ће се правити невешти, а Србија ће све скупље плаћати свој пут без алтернативе.

 

17.01.2018

После данашњег атентата на Оливера Ивановића и немуштих изјава осуде представника лажне државе Косово, јасно је да виновнике тог чина треба потражити у структурама власти те злочиначке творевине.

Прекид преговора у Бриселу од стране српских власти је недовољан одговор на ћорсокак у ком се Србија нашла, захваљујући предаји свих државних надлежности албанским злочинцима, који више него отворено најављују заузимање Србије до Ниша. Имајући наведено у виду, јасно је да НАТО и Еулекс не желе да заштите грађане Србије на КиМ и да је то једино могуће урадити путем Савета безбедности УН а у складу са Резолуцијом 1244.

Нажалост, мученичка смрт Оливера Ивановића, који је био лидер умерених Срба са КиМ, доказ је да су сви Срби мете и да ма шта они урадили злочинци ће наставити да их терором протерују са Косова и Метохије.

 

11.01.2018

Неприсуствовање Председника Србије и његове премијерке, прослави Дана Републике Српске и Божићној литургији у Храму Светог Саве, су још један у низу доказа да је Митрополит Амфилохије Радовић у праву и да се данашње руководство Србије нашло на отвореном путу изневеравања националних интереса, зарад пута у ЕУ.

Медијска хајка трбухозбораца Александра Вучића у стилу деведесетих година,  против Митрополита Амфилохија и другачије мислећих у лажном дијалогу о Косову и Метохији, само нас подсећа да се новопечени ЕУропејци нису променили и да им је лажно србовање само маска, која прикрива личну власт и корист.

Након свега, потпуно је јасно да ће после одрицања од КиМ, садашња власт свој лажни дијалог повести о Републици Српској, потом о свим деловима Србије изван Београдског пашалука,  а све то зарад вечитог останка на власти и испуњења обавеза које су преузели на штету грађана Србије.

Зашто Вучић ћути

25.10.2017

Након изјаве америчког званичника Брајана Хојт Јиа, дате на Српском економском форуму, да Србија и њен председник треба да направе стратешки избор, попут Црне Горе на путу у НАТО и Хрватске у ЕУ, остале су недоумице на које су Председник и Влада Србије дужни да дају званичан одговор.

Ћутање Александра Вучића на више него отворен притисак америчког званичника нижег ранга, задуженог за Балкан, након састанка са њим, само су знак његове личне слабости и прикривеног одобравања ставова Хојта Јиа.

Најмање што може да очекује јавност Србије од свог председника, јесте да покаже чврстину пред претњама америчких званичника, бар у мери коју показује својим одговорима на ставове домаћих опозиционих неистомишљеника. Али, изостанак информисања јавности о реакцијама председника на отворене претње једног америчког званичника (ма колико ниског) изазива сумњу у очекивања да ће председник чврсто штитити државне интересе. Јер, колико видимо, у његовој политици већ годинама државни и његови политички интереси не иду истим путем.

 

Неистина о прихватању и усвајању ССП

29.08.2017

Високи представници владајуће гарнитуре фалсификују чињенице сваки пута када се говори о Споразуму о стабилизацији и придруживању. Председница Скупштине Маја Гојковић уплела је јуче у своју причу о потписивању ССП и Војислава Коштуницу, који је у то време био председник Владе Србије у техничком мандату. И он и ДСС били су против потписивања ССП, јер после једностраног проглашења независности Косова то више није био статусно неутралан документ. Као што није ни данас када га садашња власт Србије поштује више него Устав.

Девет година касније у Скупштини се свашта може чути о ССП сем истине како је био потписан и како је ступио на снагу. Био је потписан у нелегалним условима, за шта главну одговорност треба да сносе Борис Тадић и Божидар Ђелић. А за његову ратификацију гласале су све парламентарне странке, значи и радикали, сем ДСС. Тада је створена клица потоњих напредњака, који су једноставно преузели програм демократа, а са програмом и покровитељство европске бирократије. Све њихове расправе, па и ова у вези са изменама закона о земљишту, само су представе надмености и зависти за очи Великог брата. Зато је Србија доживела ових девет гладних година.

 

Заједничке војне вежбе са земљама НАТО

09.08.2017

Најава прве заједничке војне вежбе са земљама НАТО савеза  на територији Србије за октобар 2018. године, још је један у низу доказа, који потпуно разоткривају прикривену политику председника и Владе Србије, чији је основни циљ приступање Србије НАТО савезу.

Политика политичке и војне неутралности Србије, коју је наводно прихватио Александар Вучић, његовим доласком на власт је редукована на војну неутралност, да би потом упркос вољи огромне већина грађана, приступио пузајућем гурању земље у НАТО.

Председник Србије је дужан да грађане Србије упозна који је циљ вежбе НАТО у Србији, да ли је потенцијални противник Русија и од кога то нас НАТО брани, као и да јавност коначно упозна са свим обавезама које је преузео током последње посету Вашингтону. Након тога, очекујемо да распише референдум о приступању Србије у НАТО и јавно стане иза своје политике, оличене у личним обавезама према западним силама.

Косметско питање

25.07.2017

Председник Србије Вучић очигледно жури да реши косметско питање. Свима је познато да је основни услов даљег пута ка Европској унији признање независности Косова. Влада Србије обавезала се почетком 2014. године да ће у току преговора  о приступању испунити овај ултимативни захтев Уније. То је и основни услов за политичку подршку Вучићу од стране запада.

Изгледа да је камата на кредит запада у виду подршке званичној политици Србије од 2012. године стигла на наплату. Сада председник Вучић отвара тзв. јавну расправу о питању које је, што се њега и Владе Србије тиче, већ решено. Потребно је направити привид демократске јавности која учествује у решавању важног државног питања. Права функција овог сурогата демократије је пребацивање историјске одговорности за предају Косова на иначе непостојећу јавност Србије.

Текст председника Вучића у Блицу, који ваљда треба да подстакне јавну дискусију, пример је прављења политичке конфузије поводом западног ултиматума за признавање Косова. Језик тог текста треба да прикрије а не да изрази оно што његов аутор мисли. Ту нема ни јасног става ни јасне поруке, као да аутор нема комуникацију са онима којима се обраћа, али је има са западним налогодавцима.

Ако му је стало до мишљења народа Србије о решењу косментског питања нека распише референдум па нека јавно агитује за позитиван или негативан одговор на јасно постављено питање.

 

Првих четрдесет дана мандата Председника

17.07.2017

Првих четрдесетипет дана мандата Александра Вучића и петнаест дана Владе Србије на челу са Аном Брнабић, протекли су у више него поражавајућим догађајима, који су огледало неспособности и незнања садашње власти.

 

Убиство две младе мајке и једног малишана у центрима за социјални рад, под „контролисаним условима“, штрајкови обесправљених радника у Фијату, Горењу и Гоши, уз повике садашње власти да треба да буду задовољни што имају најниже плате на свету,  непружање ни минумума државне помоћи и заштите оптуженој српским младићима на Закинтосу, само су врх леденог брега свеопштег јавашлука власти, који је као епидемија преплавио Србију.

 

Након свега, најмање што понижени грађани Србије могу да очекују, то је да Александар Вучић по повратку са шетње и прављена селфија по вашингтонским улицама, заједно са својом Владом Србије да оставку и тиме спаси земљу од даље пропасти и понижења.

Лажни патриотизам Председника

05.07.2017

Несмотрене и политички наивне изјаве председника Владе Србије Ане Брнабић, у потпуносту су скинуле маску лажног патриотизма председника Србије Александра Вучића.

Премијерка је у складу са жељама својих налогодаваца потврдила да ће садашња власт предати Косово, увести санкције Русији, окренути леђа Кини, променити Устав  и урадити све оно што буде захтевано од Србије на такозваном  ЕУ путу. Наравно, овог пута није споменула улазак у НАТО, али немојмо сумњати да ће двојац Вучић - Брнабић и то урадити, зарад останка на власти.

Накнадне изјаве министара попут Дачића, Вулина и Зоране Михајловић, којима немушто покушавају да демантују Брнабићкину искреност, само су још један у низу доказа да њима нису спорни ставови председника Владе, већ прикривање политичке штете коју је она произвела.

 

Србија срља у режим личне власти

22.06.2017

Србија срља у режим личне власти. Пошто је само из себи знаних разлога са уставно јачег места премијера прешао на слабије место шефа државе, Александар Вучић наметнуо је Србији за председника владе политички сасвим анонимну личност. Особа са танким дипломама, просечном професионалном каријером и без икаквог политичког искуства даривана је најпре местом министра за државну управу, а после непуне године и местом премијера. Тако сви учествујемо у тесту – докле Србија може да трпи личну својевољу владара засновану на одлучујућој спољној подршци.

Овим је Вучић и практично отворио најављену тзв. јавну дискусију о уставу и Косову. Дискусија ће се водити у вези већ донетих одлука и свршених ствари. Прво, о уставној реформи правосуђа пресудио је акциони план за преговарачка поглавља 23 и 24. Друго, промена политичког система је већ на делу, јер садашњи устав не познаје делујућу институцију свемоћног. Треће, наша влада се још пре три и по године обавезала да ће са Косовом потписати обавезујући правни документ о свеобухватној нормализацији односа.

Улога јавне дискусије о Уставу Србије и Косову је да аминује ове већ донете одлуке како би храбри председник имао иза чега да се сакрије.

 

Пoводом намесничких изјава и неприхватљивог понашања амбасадора САД Кајлија Скота

19.05.2017

Изјава америчког амбасадора Кајлија Скота на предавању у Београду, да САД воде политику на Србији и Балкану у складу са сопственим интересима, најновији су доказ намесничке улоге америчке амбасаде у Србији.

Сходно наведеном, намесник Скот је мимо свих дипломатских правила,  у једном даху подржао формирање војске лажне државе Косово, дао смернице спољној и унутрашњој политици Србије,  а потом се обрачунао и са њему ненаклоњеним медијима.

Након овог дипломатског и политичког скандала, најмање што јавност Србије очекује од Владе Србије је да се коначно изјасни, да ли политику Србије води намесник Кајли Скот и да ако је тако, амерички амбасадор и званично постане кандидат за мандатара Владе. Дипломатско ћутање Александра Вучића и глумљење да се ништа није десило, само ће бити још један у низу доказа да садашња власт  постаје таоц сопственог евроатлантског пута у нигде.

 

Председнички избори су имали низ нерегуларности

24.04.2017

Државотворни покрет Србије на основу активности својих чланова и одговарајућих чињеница сматра да су протекли избори за председника Србије имали низ нерегуларности. Стога је гласање представника Демократске странке Србије за усвајање коначног извештаја РИК-а о изборима било крајње непримерено.

Овом приликом изаражавамо недоумицу због избора непоузданих представника Странке у РИК. Осим тога, целокупно држање Странке у постизборним активностима било је супротно њеној прокламованој спремности за унутрашње реформе. За чланове Државотворног покрета Србије ово је крајње неприхватљиво и стога ће они обуставити своје деловање у оквиру ДСС све до разјашњења постојећих прилика у овој странци.

Приступање ДПС-а ДСС-у

10.03.2017

На заједничкој седници Председништва и Извршног одбора Државотворног покрета Србије једногласно је одлучено да ово удружење приступи Демократској странци Србије. Подсећамо јавност Србије да је удружење основано у јесен 2014. године и да су његови оснивачи и чланови пре тога били чланови ДСС. На корак иступања из странке су се одлучили уверени да је  дошло до битних одступања од  њене програмске оријентације и препознатљиве политике, што је свој врхунац имало у изборним махинацијама на ванредној скупштини странке октобра 2014. године.

Две године после тога могли су се уочити напори унутар ДСС, да странка успостави континуитет са политиком којој је више од две деценије тон давао њен председник Војислав Коштуница. Промена на челу странке један је од показатеља тог усмерења.

Пошто је изворни смисао државотворства постао заједнички именилац обе организације, чланови Државотворног покрета Србије сматрају да је приступање ДСС-у неопходан чин у време одсуства ове идеје водиље у владајућој структури Србије, у највећем делу политичке опозиције, али и у јавном мњењу видно дезоријентисаног становништва. Обнова изворне Демократске странке Србије ради обнове јаке државе Србије, наш је заједнички задатак и циљ.

Легализован "Бугарски воз"

08.03.2017

Обавештавамо јавност Србије да је Републичка изборна комисија усвојила Упутство за спровођење избора за председника Републике, којим се на директан начин омогућава прекрајање изборних резултата и прикривање вишка листића на бирачким местима.

Чланом 91. Упутства је овлашћен координатор РИК-а да у сарадњи са представником Републичког завода за статистику, приликом обраде података из записника  о раду бирачког одбора у случају такозване „логичко-рачунске грешке“ преправља и фалсификује записнике, број гласалих бирача и  повећава број примљених гласачких листића.

Уместо да се у случају неправилности на спорним бирачким местима, у просторијама РИК-а  изврши поновно бројање гласачких листића, сравни стање и уколико има вишка листића избори пониште, поменутим Упуством ће бити легализован такозвани „Бугарски воз“.

Због свега наведеног Државотворни покрет Србије ће покренути поступак против Републичке изборне комисије пред надлежним судом за заштиту изборног права свих грађана Србије.

Председнички избори

03.03.2017

У данима када се медијским манипулацијама прикрива одговорност Министарства одбране и Владе Србије за погибију четворице запослених у ТРЗ Крагујевац, по први пут у историји се расписују  председнички избори у минималном законском року од тридесет дана. Када се томе дода могуће гласање на Ускрс, прекид рада Скупштине Србије и немање парламентарне контроле избора које је расписала  иста та Скупштина, поставља се питање шта то садашња власт покушава да прикрије?

Челници Државотворног покрета Србије су поводом неправилности и крађе на изборима 2012-е и 2014-е године урадили на чињеницама утемељене анализе, које су на жалост и од стране власти и опозиције остале занемарене и прикривене, да би исте те неправилности биле прихваћене као непобитни докази на изборима 2016-е године и биле представљене као „новооткривена“ изборна крађа, од стране опозиције и делимично ОЕБС-а.

Имајући све наведено у виду, зарад политичке стабилности и демократског изборног процеса у Србији,  позивамо све странке које неће подржати покушај трансформације Вучића из премијера у председника, да  учине све што је могуће  да се на предстојећим изборима спрече уочене неправилности и њихов утицај на коначне резултате. Те нерегуларности су оличене у  преправљању и фалсификовању записника, нетранспарентној обради података од стране Републичког завода за статистику, несређеним бирачким списковима и у отвореним прикривању неправилности и вишкова листића од стране Републичке изборне комисије.

 

Кандидатура Томислава Николића и кандидовање Вучића је признање да СНС да су неуспешно водили Србију

16.02.2017

Кандидатура Томислова Николића и кандидовање Александра Вучића након шест месеци од поновног избора за премијера, не представљају ништо друго до признање СНС-а да су у протеклих 5 година власти неуспешно водили Србију.

Увећање спољног дуга Србије за 10 милијарди долара, потпуно урушавање економије и пад животног стандарда грађана, рушење демократских институција, неискрен однос према Србима у окружењу, уз бриселски дијалог са лажном државом Косово, у коме је српска власт дала све а није добила ништа, представљају само врх леденог брега нестанка  Србије под влашћу Александра Вучића и СНС-а.

Неодговорно поигравање са државним институцијама Александра Вучића уз Николићеву прећутну сагласност, потврда су да је лична власт била једини мотив овог двојца, а да приче и обмане о жељи за бољитком грађана Србије, представљају фарсу која зарад страних интереса прикрива потпуно уништавање Србије.

 

 • Потпуни крах Бриселског споразума

  03.02.2017

  Потпуни крах Бриселског  споразума и дијалога Владе Србије са лажном државом Косово, уз посредовање ЕУ, доказ су да Србија тим договорима није добила ништа сем лажних обећања, оличених у „усменим договорима“ који обавезују само Владу Србије.

  Неуставно и кратковидо предајући сопствене државне  надлежности албанској страни, Србија се нашла пред ултиматумом  западних сила да одмах призна Косово, или ће у супротном те исте силе зажмурити на покушај инвазије Севера Косова и Метохије од стране албанских сепаратиста. При томе се од Владе Србије очекује да не предузме ништа зарад заштите сопствених грађана и да прихвати десетине хиљада Срба који ће бити протерани са својих огњишта.

  Данашња посета Генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга Косову, требала је да буде круна коначног решења Косова и сврхе постојања НАТО, оличена у симболичном уклањању потпорног зида у Северној Митровици и признања Косова од стране Србије.

   

 • Заједничко саопштење ДСС и ДПС

  16.01.2017

  ДСС и ДПС имају сродну политички и програмску оријентацију, а то је залагање за целовиту, јаку и модерну државу Србију као нужан оквир за успешан развитак српског друштва... ДСС и ДПС ће надаље сарадјивати у трагању за практичким решењима за излазак Србије из највеће политичке, привредне и моралне кризе у својој историји. Од ове сарадње очекујемо организационо повезивање и могућност обједињавања ДСС и ДПС
  Свесни смо да нема лаког ни стратешког ни практичног решења за данашње стање Србије, али сматрамо да промене у регионалном, европском и светском окружењу иду у прилог неопходним променама у Србији

 

 • Поглавље 26

  13.12.2016

  Мелодрамске представе председника Владе Србије, који се наводно љути на Хрватску и  званичнике EУ што га спречавају да отвори поглавље 26, нису ништа друго до фарса којом се прикрива даља предаја Космета у руке Албанаца.

  Да је реч о представи премијера за домаћу јавност, говори и званично саопштење Европске службе за спољне послове у којем се ни једном речју не помиње наводни Вучићев протест против заустављања поглавља 26. 

  Ако се присетимо да је у претходним данима Влада Србије лажној држави Косово  поклонила међународни позивни број и дефинитивно предала српско правосуђе, биће нам јасно зашто Вучић пати. Зато што за ове предаје није добио оно што му је било обећано.

  Да би од грађана сакрио стварну цену отварања нових поглавља, председник Владе приређује себи својствене предстве, којима обмањује грађане и себе лажно приказује као заштитника интереса Србије.

   

 • In memoriam

  Александар Никитовић

  10.12.2016

  Преминуо је Александар Никитовић, један од најдоследнијих заступника државотворне идеје у данашњој Србији. На жалост, време и живот нам односе оне најбоље и то пре природног времена за њихов одлазак. Александар Никитовић је умро у 49-тој години живота, а иза себе је оставио редак пример улагагања читавог свог бића за државни опоравак Србије. Као најближи сарадник Војислава Коштунице, четрнаест година био је у служби Србије као њен највернији војник.

  Када је пре две и по године био приморан да се повуче из политке, наставио је свој научни рад тамо где је стао пре четрнаест година. Објавио је књигу Филозофија наслеђа, која остаје као духовно сведочанство његовог животног филозофског става. Као и политички, и његов интелектуални опус је ненаметљив, али са дубоким трагом.

  Александар Никитовић је био човек у оном најбољем, традиционалном смислу речи. То знају сви који су радили и друговали са њим. Уз његову породицу, они најбоље знају шта су изгубили његовим одласком.

  Нека му је вечна слава и хвала.

 • Уништавање парламентаризма у Србији

  05.12.2016

  Свакодневно уништавање парламентаризма у Србији од стране Владе Србије на челу са Александром Вучићем, добило је свој врхунац приликом слања народним посланицима предлога буџета за 2017-у годину. Наиме, најважнија одлука Скупштине Србије, на основу које ће бити финансирана држава у наредној години, одштампана је на 1300 страна папира формата А5 и са фонтом 8.

  Наравно и овог пута владајућа већина није поштовала законске рокове за доношење буџета, правдајући кашњење договором са ММФ-ом. Када је тако, постављамо  питање Влади Србије, ко  је и где  изабрао, да ли је то урађено на заседању борда директора ММФ-а или на седници Скупштине Србије.

  Имајући у виду досадашњи однос Владе  према грађанима Србије, Скупштини и народним посланицима, потпуно је јасно да ће и даље све чинити да у потпуности уништи парламентаризам, обесмисли изборе и уведе Србију у прикривену диктатуру.

   

 • Пoсета премијера Србије Бриселу и НАТО и дешавања у Црној Гори

  24.11.2016

  Изјаве председника Владе Србије у седишту НАТО, дате у присуству генералног секретара НАТО Јенса Столтенберга, представљају још један чин понижавања Србије и целокупног српског народа.

  Реферисање генералном секретару НАТО о наводној умешаности  „одређених кругова из Србије и иностранства“ у лажну изборну аферу Мила Ђукановића, без именовања људи које је Вучић „гледао својим очима у страшном сценарију за Црну Гору“, не представља ништа друго него увлачење Србије у политички циркус Црне Горе на страни Мила Ђукановића. Наравно, све то са циљем да се олакша невољни улазак НАТО у Црну Гору.

  Надамо се да Александар Вучић неће, упркос декларисаној неутралности, са истим еланом и на сличан начин уводити Србију и целокупан српски народ у НАТО, а све то правдајући лажним аферама, које прати унапред режирана тајновитост.

   

 • Пузеће признање

  27.10.2016

  Предстојећом ратификацијом Споразума о оснивању Фонда за Западни Балкан са седиштем у Тирани, чији је један од оснивача и Косово,  Влада Србије је још једном потврдила да јој Скупштина Србије служи искључиво за прикривање пузећег признавања лажне државе Косово.

  Немушта образложења Ивице Дачића, изречена у Скупштини Србије, да је у споразуму Косово представљено са „звездицом“, доказује да је смоквин лист звани „звездица“ не представља ништа друго него посредно признавање Косова. Да је наведено истинито, потврдила је данас и Едита Тахири, која је обавестила ЕУ да су услови Косова за даљи наставак Бриселског дијалога успостављање границе, поштовање суседства, признање Косова и одрицање Србије од својих сународника а да такозване Заједнице српских општина неће ни бити, док се не испуне претходни услови.

  Сада,  када је свима јасно да су звездица и Заједница српских општина само празно слово на папиру, остаје питање шта ће бити следећи смоквин лист Владе Србије у признавању независности јужне покрајине.

 • Изјава Слободана Самарџића

  26.09.2016

  Референдумска победа Српског народа у Републици Српској даје светло у мрачној данашњици Србије. Показало се да национални интерес и одговорност власти и опозиције могу и морају да буду виши од личних калкулација и болесних амбиција политичара. У Републици Српској је одржан референдум упркос отвореним претњама западних моћника и њихових домаћих вазала у БиХ, а у Србији власт није стисла петљу ни да честита на великој победи и храбрости народа.

  У одбрани Републике Српске одбрана дана њеног роћења није безначајна ствар, а по одазиву и по резултату референдума види се да народ у Српској то добро разуме.

  Државотворни покрет Србије истиче овај светли пример једног дела српског народа као морални путоказ за Србију успавану  надрилегендама о тзв. европској будућности. Колико год да су учинили за себе и своју Српску, учинили су и за читав српски народ и посебно за Србију. Показали су да дух отпора тиранији живи у Републици Српској и онда када изостане подршка Србије. Још једном је доказано да је слобода народа најпреча за његов живот, опстанак и развој и да слободу себи може донети само народ у правој сагласности са својим политичким представницима.

 • Понижавање Србије

  22.09.2016

   

  Гостовање Александра Вучића на заседању Генералне скупштине УН у Њујорку, из дана у дан се претвара у потпуни фијаско и спољнополитички промашај. Не само да и овог пута није примљен од стране државног секретара САД или било кога од званичника те земље, него је од стране одлазеће администрације Барака Обаме, упућен да гостује на панелу Клинтон фондације.

  Гостовање председника Владе Србије на  панелу приватне фондације, која је стављена у функцију промоције кандидата за председника САД Хилари Клинтон, не само да је контрапродуктивно због мешања у америчке изборе, него представља и додатно самопонижавање Србије. Наиме, премијер Србије није на панелу говорио као Александар Вучић, него као највиши представник извршне власти једне земље, коме је са друге стране супростављен начелник општине Сребреница Ћамил Дураковић,  уз медијаторску улогу Била Клинтона.

  Да се понижавање Србије не заврши на наведеном, потрудио се својим присуством у публици панела члан Председништва БиХ Бакир Изетбеговић, који је тиме послао јасну политичку поруку, да је начелник једне општине једини могући саговорник за званичнике Републике Србије. Након тог понижења, уследиле су ратнохушкаче изјаве БиХ званичника.

 • Изјава Слободана Самарџића

  11.08.2016

  Изјаве премијера Вучића и министра спољних послова Дачића на текућем скупштинском заседању о томе да је влада Војислава Коштунице потписала Споразум о стабилизацији и придруживању (ССП) нетачне су и политички тенденциозне.

  ССП је био потписан 28. априла 2008. године у Луксембургу без претходног одобрења тадашње Владе Србије, што је био правни скандал који представницима ЕУ није сметао. За овај чин дан-данас су одговорни Тадић, Ђелић и друштво пошто су неовлашћено потписали ССП који је, узгред, одмах био суспендован од примене од стране Савета министара ЕУ. Треба подсетити да је Влада Србије тада била у техничком мандату и нико није имао право да потписује тако важне државне споразуме. Влада Србије о томе није ни расправљала, јер на владином одбору за спољну политику такав предлог није прошао. Значи, са правног становишта, ССП је био мртворођенче, а то је потоњих осам година тзв. европских интеграција Србије и показало.

  Да ли су изјаве премијера и министра спољних послова израз њиховог кратког памћења, незнања, политичке малициозности или поребе за прањем политичке прошлости, није важно. Али треба их подсетити да су у време тог нелегалног и преварантског чина Тадића и Ђелића они били против потписивања ССП. Неколико месеци касније (септембар 2008) њихове странке гласале су за ратификацију ССП у Скупштини. Од када су се дочепали власти овај документ за њих је важнији од Устава Србије. Зато и настоје да изворну кривицу пребаце на Војислава Коштуницу с бедном рачуницом да више нико ништа не памти. Ипак, једног дана ће јавности Србије морати да објасне шта се догодило у периоду између краја априла 2008 (потписивање) и средине септембра исте године када су и један и други направили политички салто мортале.

   

 • Вучић коначно изашао са предлогом састава новог кабинета

  08.08.2016

  Стодесет дана након одржавања беспотребних парламентарних избора и политичке фарсе која је након тога уследила, мандатар за састав Владе Србије Александар Вучић је коначно изашао са предлогом састава  новог кабинета.

  Састав ново-старе Влада Србије је још један у низу доказа да ће Александар Вучић наставити са досадашњом  беспоговорном политиком ЕУ интеграција, без обзира на то што ЕУ у данашњем облику из дана у дан нестаје и што је будуће чланство Србије нереално и предмет фикције. Такође, Александар Вучић ће наставити са признавањем лажне државе Косово, променом Устава и избацивањем Космета из преамбуле и на крају пузајући увести Србију у НАТО. То су све обавезе и задаци Западних сила, које је премијер прихватио приликом доласка на власт.

  Састав министара, њихово знање, искуство и интегритет, само су доказ да ће будућа Влада беспоговорно извршавати задатке премијера, који ће уједно бити и председник и министар свих портфеља. Обмане које ће уследити у наредним месецима, лажна политичка и војна неутралност, уз стварање фикције одбране српских националних интереса, само су фарса која ће послужити за замајавање јавности и прикривање даљег урушавања Србије, зарад личне власти и интереса владајуће странке.

   

 •  Да ли ће Србија постати европски мигрантски центар

  08.07.2016

  Након одлуке Парламента и Владе Мађарске да се пооштре контроле пограничног појаса и најаве исоветних мера Хрватске, а да притом око 700 миграната дневно  улази у Србију из правца Бугарске и Макединије, поставља се питање да ли ће Србија постати европски мигрантски центар.

  Наиме, сходно Споразуму о  реадмисији и одлукама Мађарске, потпуно је јасно да ће сви нелегални мигранти из пограничног појаса бити враћени Србију. За то време Влада Србије у техничком статусу не чини ништа да заштити границе Србије и спречи нелегалан улазак миграната, обмањујући грађане Србије да је нови мигрантски талас под контролом.

  Имајући све наведено у виду, поставља се питање да ли је поред осталих, један од тајних услова за отварање поглавља на путу у ЕУ и формирање европском мигранског центра у Србији. ДПС позива мандатара за састав нове Владе Србије, да према грађанима Србије најзад буде искрен и одговори шта ће учинити поводом најновије мигрантске кризе.

   

 •  Немачка наредила својим вазалима да на кратко подигну ЕУ рампу

  05.07.2016

  Након славодобитних изјава Александра Вучића и честитки самом себи због отварања поглавља на путу Србије у самораспадајућу ЕУ, много тога је јавности Србије остало нејасно.

  Наиме, приликом јучерашњих преговора са руководством ЕУ, очигледно је дошло занимљивог преокрета, односно да је Немачка из неког разлога наредила својим вазалима из Хрватске да на кратко подигну ЕУ рампу. Након тога поставља се питање, чиме је Александар Вучић у толикој мери одобровољио ЕУ лидере? Знајући да је досадашњи пут у посрнулу ЕУ садашња Влада Србије плаћала одрицањем од државних интереса, за очекивати је да ће се Влада све више дистанцирати од Републике Српске, наставити да предаје Космет лажној држави Косово, увести санкције Русији и  иза леђа грађана учланити Србију у НАТО.

  Зато, када знамо које су цене ЕУ пута, очекујемо да Александар Вучић бар једном буде искрен пред грађанима Србије и каже ког државног интереса  се овог пута одрекао

   

  Након британског референдума

  24.06.2016

  Одлука грађана Велике Британије да напусте Евроспку Унију, представља историјску прекретницу за будућност те организације. Након референдума, свима је јасно да ће ЕУ даље слабити и све више се сводити на економску асоцијацију најбогатијих земаља.

  Влада Србије је након британског референдума дужна да грађанима Србије поднесе извештај о сврсисходности свог даљег беспоговорног пута у организацију, која се на очиглед свих нас распада.

  Даље вођење садашње политике ЕУ интеграција, представља аутистични покушај безидејне Владе Србије, да ће држањем главе у песку, успети да преживи наступајуће ломове у политичкој будућности Европске Уније.

   

 • Списакје направљен, чека се само револуција...

  08.06.2016

  Након више него скандалозног констутивног заседања Скупштине Србије, чији је ток показао сву дубину моралног посрнућа власти и српске политичке елите, јавност Србије је засута назови аналитичким студијама евроатлантских лобиста.

  Наиме, после надристудије Јелене Милић и Центра за евроатлантске студије, у јавности се појавила још једна студија истог калибра Хелсиншког одбора на челу са Соњом Бисерком, у којима је Државотворни покрет Србије оптужен „да постоје озбиљне индиције да је финансиран из Москве“.

  Не желећи ни једног тренутка да се бранимо од лажних оптужби НАТО лобиста, скрећемо јавности пажњу да је у данашњој Србији отворен лов на све оне који желе добро својој земљи и сматрају да се у смутним временима међународних односа, не треба сврставати ни на једну страну. Очигледно је да ће свако ко тако мисли, од НАТО и ЕУ лобиста бити оптужен да је проруски орјентисан, плаћен и самим тим спреман да нестане под окриљем неке нове „наранџасте револуције“ НАТО активиста. Списак је направљен, чека се само револуција...

 

 •  "Волимо Шабац" и ДПС прикупљају потписе

  31.03.2016

  Група грађана “Волимо Шабац“ и Државотворни покрет Србије, у саопштењу за јавност обавештава грађане да ће у суботу и недељу организовати прикупљање потписа за кандидатуру на предстојећим локалним изборима, у просторијама Државотворног покрета Србије у улици Проте Смиљанића 58/2, у времену од 16 до 20 сати.Тим поводом позивају грађане Шапца да им се прикључе и потписом пруже подршку листи чији је основни циљ унапређење живота свих становника Шапца и стварање услова да раде и живе од свог рада. Наша листа је нестраначка и посвећена је превасходно решавању нагомиланих проблема, са којима се Шабац сусреће последњих година,каже се у саопштењу за јавност Групе грађана „Волимо Шабац“ и Државотворног покрета Србије.

   

 • Први председник Републике Српске, Др Рдован Караџић, био је осуђен чим је одведен у Хашки трибунал

  25.03.2016

  Први председник Републике Српске, Др Радован Караџић, био је осуђен чим је био одведен у Хашки трибунал. Пресуда коју је овај надри суд изрекао после осам година ислеђивања и суђења, равна је кадијској правди којој су Срби били изложени током пет векова османлијске окупације. Та пресуда има везе са чињеницама колико и свака наручена политичка истина, тј. лаж.

  Пре Др Радована Караџића хашка инквизиција осудила је или физички ликвидирала велики број првака Републике Српске и највиших државних функционера Србије. Налог који је спроводила био је: са довољно великим бројем најистакнутијих политичара и војника индивидуална кривица се претвара у колективну. Али, не само да индивидуалне оптужбе нису биле доказане, него је и њихово насилно увећавање на светло дана износило злочиначку природу ове стратегије.  Данас њеним креаторима и извршиоцима не цветају руже. Исто тако ни правди коју изичу њихову судски трабанти. Све су то реликти деведесетих, тог златног доба агресивне политичке самовоље униполарног света, испољене у светским размерама.

  У хашком трибуналу судило се највећем греху Др Радована Караџића и српског народа, а то је неугасива воља за независношћу и слободом. Ако је таквој ствари требало изрећи најстроже пресуде, онда никога не треба да зачуди огромна количина лажи којом су храњени хашки процеси и њихове пресуде.

   

 • Фарсичан карактер превремених избора на републичком нивоу

  15.03.2016

  На основу одлуке свог председништва, Државотворни покрет Србије изаћи ће на локалне изборе у оним општинама и градовима у којима има одборе и повереништва. Сходно Статуту, локални органи ДПС имају слободу избора коалиционог партнера.

  Челници Државотворног покрета у више наврата јавно су говорили о фарсичном карактеру превремених избора на републичком нивоу. Расписани на половини мандата владе која се хвали и поноси својим резултатима, ови избори немају никакву реформску сврху. Они служе за оправдање послеизборних одлука које Србију треба да лише Косова и Метохије, припреме земљу за улазак у НАТО, откажу сваку помоћ влади Милорада Додика и Србију дефинитивно сведу на меру малих и безначајних новонасталих држава у региону.

  Државотворни пократ констатује да је опозиција Србије имала снажну прилику да раскринка ову изборну смицалицу својим јединственим бојкотом. Била је то шанса да се Вучићу омогући максимална победа и стопроцентна одговорност за оно што припрема после избора. Тако би се његова апсолутна победа претворила у апсолутни пораз. Овако, понека критика из парламенталних клупа само ће додатно легитимисати Вучићеву изборну манипулацију. 

   

 • Коштуница не иде на изборе, желе да га облате

  06.03.2016

  Ми нити идемо на изборе, нити смо то најавили. Излазак са Трећом Србијом је измишљотина и утолико је мање истинито да би Војислав Коштуница то подржао, каже за Спутњик лидер Државотворног покрета Слободан Самарџић.

  Лидер Државотворног покрета Србије Слободан Самарџић демантовао је за Спутњик писање појединих медија у Србији да се Војислав Коштуница, бивши лидер Демократске странке Србије, враћа у политику како би подржао покрет који предводи Самарџић.

   Медији су навели и да Државотворни покрет Србије на изборе иде у коалицији са Владаном Глишићем и Трећом Србијом.
  Самарџић за Спутњик каже да је у питању апсолутна лаж.

  „Ми нити идемо на изборе, нити смо то најавили. Излазак са Трећом Србијом је измишљотина и утолико је мање истинито да би Војислав Коштуница то подржао“, каже Самарџић.

  Он нема одговор на питање коме је у интересу да у „изборну трку“ увуче његов покрет који не иде на изборе.

  „У питању је очито смишљена конструкција у коју су нас умешали. Очигледно је то некоме било потребно, вероватно да би опет облатио господина Коштуницу и да направи неку фаму око њега. Све ово нема везе са истином“, објашњава Самарџић.
  Поједини медији објавили су да ће у „уторак бити обелодањена коалицији Владана Глишића, Треће Србије и Државотворног покрета, којој би се придружио до краја кампање и Војислав Коштуница“.
  Према наводима извора листа који је први објавио „информацију“, наводни циљ Коштуничиног повратка у политику је напад на коалицију његове некадашње странке — ДСС-а и Двери. Исти извори подсетили су да би се Коштуница у политику вратио тачно две године након што је дао неопозиву оставку на место лидера ДСС-а, после изборног краха странке.

   

 • Тачи разоткрио договор са Београдом

  27.2.2016

  Гласање Вучићеве „Српске листе“ за Хашима Тачија, приликом његовог избора за председника лажне државе Косово, потврђује још једном да је екипа СНС спремна на најгоре антидржавне подухвате.

  Да је ово тачно, потврдио је у поздравном говору некадашњи трговац органима заробљених Срба и ратни злочинац Хашим Тачи, захваливши се својим пријатељима из „Српске листе“. Тиме је у потпуности разоткрио свој договор са Владом Србије, која је изршила пресудан притисак на посланике своје сателитске листе. Наравно да се након тога захвалио Адему Јашарију и свима онима који су омогућили стварање његове лажне државе, коју је претворио у гробницу српске историје и духовности.

  Државотворни покрет Србије се нада да је сада свима јасно шта је основни циљ наредних ванредних избора. То је давање легитимитета Александру Вучићу да дефинитивно призна независнос и учини оно што у српској историји није урадио нико, добровољно предајући Косово и Метохију.

 • Скандалозно понашање Мајкла Девенпорта на трибини која је организована на ФПН

  25.2.2016

  Државотоворни покрет Србије најоштрије осуђује најгрубље кршење аутoномије Београдског универзитета представника ЕУ Мајкла Девенпорта.

  Изгледа да се Мајкл Девенпорт увелико уживео у улогу представника окупационе власти, тако да је на заказано предавање на Факултету Политичких наука повео и групу неуниформисаних горила, које су имале улогу да насилно избацују из сале студенте који су демонстратвно износили ставове који се Девенпорту нису свидели.

  Нажалост, Државотворни покрет Србије нема никакву наду да ће садашње сервилно и непринципијелно државно руководство, оличено у Александру Вучићу и Томиславу Николићу,  предузети кораке да се спречи овакво неприхватљиво, недемократско и нецивилизацијско понашање Мајкла Девенпорта.

 

 • Предстојећи парламентарни избори ће бити расписани зарад што лакше и безболније предаје Косова и Метохије лажној држави Косово

  17.2.2016

  Премијер Србије Александар Вучић из дана у дан потврђује став ДПС-а, да ће предстојећи парламентарни избори бити расписани зарад што лакше и безболније предаје Косова и Метохије, лажној држави Косово.

  Управо из тог разлога премијер Србије свакодневно шири обмане, намерно збуњујући грађана Србије. У року од неколико дана, прво широм отвара врата НАТО алијанси да без икаквих ограничења вршља по Србији, потом потписује са аустријским министром Курцом документ о сарадњи, на чијој је насловној страни карта Србије без Косова, да би се након свега тога представљао као једини заштитник косовских Срба и Устава Србије.

   Грађани Србије не треба да имају никакву дилему, Александар Вучић је једино искрени послушник Западних сила, све остало су обмане, које служе да прикрију спровођење све тежих налога Вучићевих ментора.

   

 • Ко су сенатори који су разговарали са Вучићем

  12.2.2016

  Државотворни покрет Србије изражава огорчење због најаве доласка америчког сенатора Џона Мекејна у Србију и то на лични позив премијера Александра Вучића.

  Подсећамо грађане Србије да је сенатор Мекејн био највећи заговорник бомбардовања и уништења Србије и српског народа и да је широм света познат као највећи борац против мира, слободе, демократије и међународне сарадње.

  Позивањем овако спорне личности, Александар Вучић је још једном показао да нема тог понижења које неће поднети, само да би учврстио своје везе са западним силама.

 • ЕУ смешта мигранте у Србију и Македонију?

  3.2.2016

  Уколико Влада Србије дозволи насељавање великог броја страних држављања, Државотворни покрет Србије захтева хитно спровођења референдума, на коме би се грађани Србије изјаснили да ли су сагласни са том одлуком. 

  Државотворни покрет Србије упозорава да се из Европске Уније, отворено најављује насељавање великог броја мигранта са Блиског истока на територији Србије и Македоније,  за шта су чак и спремни финансијски фондови од две милијарде евра.

  До сада смо више пута упозоравали на неминовност оваквог сценарија, као последицу послушничке и национално штеточинске политике Александра Вучића, највернијег следбеника Ангеле Меркел.

 • Вучић дао све за ништа

  31.01.2016

  Да Влада Србије на челу са Александром Вучићем не говори истину грађанима Србије и да даље нема дилема у вези са признањем лажне државе Косово, потрудио се амерички амбасадор у Приштини Грег Делави.

  Након његове изјаве да САД очекују да Србија призна Косово и уведе га у Уједињене нације, као и да Заједница српских општина може само функционисати по упутствима косовског Уставног суда, сасвим је јасно да Влада Србије не говори истину грађанима Србије.

   

 • Оштро реаговати на Лајчакове претње народу и руководству Републике Српске

  26.01.2016

  Државотворни покрет Србије позива Министарство иностраних послова Републике Србије да оштро реагује на претње које је министар иностраних послова Словачке  Мирослав Лајчак упутио народу и руководству Републике Српске, али исто тако и народима Западног Балкана.

  Словачки министар и бриселски апаратчик је последњи који има право да прети грађанима Србије и Републици Српској, посебно у време када је светска јавност сведок потпуне неорганизованости и хаоса који сваким даном све више наступа у Европској унији, поводом мигрантске кризе и укидања шенгенских граница.

  Мирослав Лајчак као дипломата од каријере, мора знати да је најновија криза ЕУ последица насилног разбијања држава од стране бирократских структура,  те исте Европске уније. Народи Западног Балкана нису проузроковали мигрантску кризу и ничим не заслужују Лајчакове испаде у медијима, који у много чему подсећају на аустроугарска времена и Бењамина Калаја.

 • Крах Вучућеве политике

  18.01.2016

  Најавом расписивања ванредних парламентарних избора, премијер Александар Вучић је показао да је његова државна и економска политика доживела "потпуни крах".
  Разлози за тај поступак су прикривање беспоговорног прихватања поглавља 35 преговора о приступању Европске уније, које подразумева признање независности "лажне државе Kосово", уз потписивање обавезујућег правног документа.
  Уз то, очигледно је неодговорно понашање Владе Србије поводом суспензије Шенгенског споразума, што за последицу има прављење од Србије европског сабирног центра за избеглице. Kада се свему томе дода и економско безнађе државе и грађана Србије, потпуно је јасно да Вучић расписивањем парламентарних избора жели да прикрије своју неспособност, и одговорност за будуће одлуке на штету државе подметне грађанима Србије
  Kада се свему томе дода и економско безнађе државе и грађана Србије, потпуно је јасно да Александар Вучић расписивањем парламентарних избора жели да прикрије своју неспособност и одговорност за будуће одлуке на штету државе, подметне грађанима Србије.

 • Одржана трибина ГО ДПС Београд

  15.01.2016

  Tрибина Градског огранка ДПС Београд, одржана је 15.01.2016. године у м.з. "Зелено Брдо" (Види овде фотографије)

 • Неприхватљиви уступци Србије на путу ка ЕУ

  12.01.2016

  Након конференције за новинаре председника Владе Србије Александра Вучића и потпредседника Владе Русије Дмитрија Рогозина, приликом посете Србији, потпуно је јасно да су грађани Србије остали ускраћени за одговоре на многа питања, а пре свега ко то прети нашој безбедности и агресијом на Србију. Очигледно су то суседи, на челу са Хрватском, који су у саставу НАТО пакта, а уједно и чланови ЕУ.

   Наиме, после обраћања потпредседника Рогозина, сазнали смо да је Влада Србије упутила молбу Руској федерацији за помоћ и набавку наоружања, и средстава противваздушне  одбране. Не сумњајући ни једног тренутка у оправданост молбе Владе Србије пријатељима из Руске федерације, поставља се питање сврсисходности и умешности Србије на свом путу европских интеграција.

   Очигледно је да Влада Србије једино могућу политику војне неутралности, није у стању да спроведе без политичке неутралности и јасног дефинисања неприхватљивих уступака на путу ка ЕУ.

 • Посета Давутогла још један спољнополитички промашај власти

  30.12.2015

  Након, по много чему, нејасне посете премијера Турске Ахмета Давутоглуа и привредне делегације те земље, Влада Србије је дужна да грађанима објасни њену сврху и шта доноси добро државном интересу Србије.

  Имајући у виду неоосманску и по много чему спорну политику садашњег турског руководства, поставља се питање чиме Влада Србије привлачи турске привреднике да улажу новац у српску привреду. Да ли су разлог за то најповољнији услови и бенефити који су недоступни домаћим улагачима, или  подршка турском руководству на њеном путу геополитичког враћања на Западни Балкан.

  Ма шта да буде одговор Владе Србије на ова питања,  Државотворни покрет Србије сматра да су позитивни ефекти ове посете занемарљиви и да представљају још један спољнополитички промашај садашње власти.

 • Набавка чоколадица - врхунац бешчашћа

  25.12.2015

  Државотворни покрет Србије (ДПС) оценио је данас, поводом информација о великим трошковима државних органа и предузећа за оглашавање и маркетинг, да те услуге сигурно нису у интересу осиромашених грађана Србије већ у корист власти, страначких функционера и њима блиских привредника.
   
  Док грађани и привреда Србије из дана у дан тону у сиромаштво, вест да је Народна банка Србије за своје потребе извршила набавку 14.000 чоколадица (450кг), представља врхунац бешчашћа.

  Да НБС није усамљена у својој бахатости, потврдио је Извештај Савета за борбу против корупције, који је навео да су у протекле четири године државни органи и предузећа чији је оснивач Република Србија, потрошили близу милијарду евра за трошкове оглашавања и маркетинга. Када је тако, поставља се питање за кога и  чији интерес Влада Србије и њена предузећа рекламирају своју политику и монополски положај.

  Наведене набавке и услуге сигурно нису у интересу осиромашених грађана Србије, али јесу лична корист српских власти, страначких функционера и њима блиских привредника.

   

 • Да ли је стварни циљ Владе Србије потпуно уништавање здравственог система Србије?

  18.12.2015

  Након бесмислене најаве неуставног отпуштања 6.500 докторки, само зато што имају 60,5 година живота, Влада Србије је спремила нови ударац здравству Србије.

  Изменама и допунама Закона о здравственој заштити клиничко-болнички центри у Београду прелазе у руке државе, односно миинистарства зравља. Разлог за овакву одлуку је Влада образложила тиме  да локална самоуправа није дорасла задатку, који су пред њу поставили закони о локалној самоуправи и здравственој заштити. Грађане Србије подсећамо на катастрофално стање у здравству које је затечено 2000-е године, након примене закона из 1992-е, када је Министарство здравља такође контролисало целокупно здравство.

  Уместо да се бави променама коруптивних закона и побољшању квалитета и доступности здравствених услуга, овом централизацијом Влада Србије ће се убудуће бавити кадровском вртешком, као у стара времена Милована Бојића, када у појединим здравственим установама није било ни сапуна, а о лековима да не говоримо. Када је тако, Државотворни покрет Србије поставља питање Влади Србије, да ли је њен стварни циљ потпуно уништавање здравственог система Србије.   

 • ДПС упозорава Владу да ће последице најновије одлуке лажне државе Косово по српско становништво бити врло тешке и да могу довести до новог егзодуса

  16.12.2015

  Док Влада Србије данима прославља отварање преговора са ЕУ и прича бајке о светлој будућности, за то време због истих тих преговора грађани Србије који имају личну карту своје државе, не могу да се слободно крећу и улазе на Косово и Метохију. Очигледно је то једини ефекат политике коју води Александар Вучић.

  Наравно да Влада Србије не чини ништа поводом тога, јер и она сама не зна у којим је границама ушла у преговоре са ЕУ. Да ли су то границе коју дефинише Устав Републике Србије или је то граница која је настала издајничком политиком и озваничена Бриселским споразумом.

  ДПС упозорава Владу да ће последице најновије одлуке лажне државе Косово по српско становништво бити врло тешке и да могу довести до новог егзодуса, с тим да ће овог пута тај талас исељавања обухватити и северни део Косова и Метохије.

 • Данас званична Србија други пут слави отварање преговора о приступању ЕУ

  14.12.2015

  Данас званична Србија други пут слави отварање преговора о приступању Европској унији. Први пут славила је 21. јануара 2014. када су нам званичници такође саопштили да се отварају преговори са ЕУ о истој ствари.Тако ће у историји остати нејасно да ли ће датум Датума бити 21. јануар 2014. или 14. децембар 2015.

  Свеједно, Србија наставља свој пут без циља. Ако је циљ пунопрвано чланству у ЕУ, он се не може остварити из простог разлога што се ЕУ, захваћена дубоком кризом, више неће ширити. То значи да ће испуњавањем многобројних услова Србија преузимати велике обавезе а за узврат неће имати никаква права. Србије, напросто, неће бити у институцијама ЕУ где се доносе одлуке.  Као кандидату у вечитој чекаоници чланства, Србији неће бити на располагању ни унутрашњи фондови ЕУ који служе за развој мање развијених држава чланица ЕУ. Остаће јој само скромни претприступни фондови до 2020. године, а после тога, ко зна?

  У међувремену, Србија ће морати и правно да се одрекне Косова и Метохије,  како би „напредовала“ на путу без повратка и без циља. Зато преговори и започињу са поглављем 35, које у преговарачком процесу слови као поглавље над свим осталим поглављима. Нека ова чињеница остане на част и чест Владе Србије.

 • Изјава Џемса Керија: Бриселски споразуми неће угрозити независност Косова

  04.12.2015

  Након изјаве америчког државног секретара Џемса Керија дате у Приштини, да САД никада неће дозволити да бриселски споразуми угрозе независност Косова, потпуно је јасно да Влада Србије из дана у дан обмањује своје грађане.

  Александар Вучић и Влада Србије, ниједним својим гестом или речју током дводневног самита ОЕБС-а  и боравка Керија у Београду, нису оспорили или изјавили протест поводом ове изјаве. Када је тако, очигледно је да их је Кери само подсетио на већ давно преузете обавезе предаје Косова и Метохије на евроатлантском путу Србије.

  Државотворни покрет Србије позива Владу Србије да пред грађане Србије коначно изнесе јасан став поводом независности Косова и да престане  обмањује сопствене грађана. Након изјаве Керија, потпуно је јасно да је признање независности Косова, услов свих услова за напредовање Србије на путу ка ЕУ.

 • ДПС позива тужилаштво и истражне органе да у складу са законом утврде шта је истина у афери "Државни удар и Курир"

  30.11.2015

  Државотворни покрет Србије позива тужилаштво и истражне органе да у складу са законом утврде шта је истина у афери „Државни удар и Курир“.

  Таблоидизација медијске сцене Србије, приликом које су рејтинзи и тиражи преузели примат над истином, довела је и до таблоидизације политичке сцене и јавног живота Србије. Очигледно је да више нису важна демократска начела, критичка јавност и слобода медија, већ стварање привида политичких обрачуна са владиним челницима, медијским мешетерима и психички оштећеним лицима у главним улогама.

   У садашњим околностима, када се тужилачки поступци воде путем медија и када се више не зна шта је истина, грађанима Србије остаје само да се надају да ће садашња власт изгубити подршку свих оних које директно не храни. То би био довољан број бирача, придодат већини која не реагује на приземне провокације власти. Из те већине ће се једног дана створити народни отпор данашњем насилном безумљу.

 • Слобода за Фајгеља - одмах!!!

  24.11.2015

  Ако се Андреј Фајгељ одмах не пусти на слободу, биће то озбиљан знак да се у Србији на мала врата и незаконито уводи вербални деликт. Фајгељ је својим речима и на свој начин изнео оно што виде и осећају милиони грађана Србије – националну срамоту због политичке злоупотребе и скрнављења једног домаћинског обичаја. Ако човек може замислити прилику када се то не сме чинити онда је то дочек генсека НАТО савеза.

  Сада није проблем ни позив, ни уска сарадња ни врхунско уважавање званичника ове злочиначке војне организације, већ једно искрено емотивно реаговање на то. Нека се власт не сакрива иза тужилачког поступка, јер да је Србија правна држава, тужиоцу не би пало на памет да одреди притвор и тиме подсети на време вербалног деликта.

  Зато: слобода за Фајгеља одмах!!!

 • Најава изградње нуклеарке у Мађарској

  19.11.2015

  Најава изградње нуклеарке у Мађарској на неколико десетина километара од границе са Србијом и чињеница да је  Влада Србије то одобрила и од јавности прикрила јавну расправу, још један су у низу доказа марионетске политике Александра Вучића.

  Грађани Србије морају да знају, да је јавна раправа поводом изградње нуклеарке одржана почетком новембра у организацији министарке пољопривреде Снежане Богосављевић Бошковић, на којој су присуствовали само лобисти из Мађарске, и да том приликом није изречена ни једна примедба од стране српске стране.

  Уколико Александар Вучић заиста мисли добро грађанима Србије и има жељу да сачува сопствени народ и земљу, он мора одмах да смени министарку Снежану Богосављевић и пред Међународним судом правде покрене судски спор против Мађарске, са захтевом да се  нуклеарка гради на другој локацији.

 • Шта кад земље ЕУ затворе границе?

  16.11.2015

  Чињеница да је најмање један париски терориста прошао кроз Србију у избегличком таласу који је преплавио наше границе и да ће земље ЕУ затворити границе, отвара многа питања за Владу Србије.

  Прво питање је да ли су безбедоносне службе Србије сигурне да међу мигрантима нема терориста, као што је тврдила Влада Србије. Пошто их очигледно има, да ли неки од њих остају у Србији? Уколико остају, како ће се открити а да не буде касно? Судећи по писању медија, париски терориста је обилазио београдске ресторане и наша је срећа што је овде само ручао. Следеће питање за Владу Србије је шта ће учинити када се затворе границе ЕУ. Да ли ће и тада српске остати отворене? Шта ће урадити када Србија постане место трајног боравка десетина хиљада миграната, који незадовољни због тога почну да протестују. Шта ако неки од њих свој протест искажу као париски терориста?

  Очигледно је превише питања за владу и Александра Вучића. Одгoвор на њих не може бити прича о људској самилости, јер се у постојећој ситуацији она претвара у небригу за безбедност грађана Србије.

 • Вучић да честита грађанима и привреди Србије који су успели да преживе финансијску политику Владе Србије

  13.11.2015

  Премијер Србије Александар Вучић је упркос настојањима да докаже супротно, још једном показао да му математика није јача страна. Наиме, као што сви грађани Србије знају, почетком године су плате и пензије смањене за 10 посто.

  Након годину дана, по речима Премијера плате и пензије ће бити повећане од 1,25 до 4 посто, с тим што он не говори да то није њихово стварно повећање, већ само делимично смањење претходно узетих 10 посто.

  Када је тако, Александар Вучић не треба да честита самом себи на постигнутим фискалним успесима, већ грађанима и привреди Србије који су успели да преживе финансијску политику Владе Србије.

 • ДПС честита Влади Србије на спречавању лажне државе Косово да постане члан УНЕСКО

  10.11.2015

  Државотворни покрет Србије честита Влади Србије на спречавању лажне државе Косово да постане члан УНЕСКО.

  Након три и по године, колико садашња коалиција предводи Србију, Влада на челу са Александром Вучићем је по први пут поштено и не кријући од грађана Србије, урадила једну велику ствар у вези са  Косовом и Метохијом и наравно да резултат није изостао.

  Исход гласања у УНЕСКО и велика победа грађана Србије, су доказ да ни једна власт не сме никад обмањивати сопствене грађане и губитак територије правдати евроатлантским интеграцијама. Земље које чине окосницу тих интеграција и овог пута су приликом гласања показале да су им сопствени интереси, увек изнад партнерских односа са Републиком Србијом.

 • Јучерашње гласање за ССПје био налог из Београда

  03.11.2015

  Посланици тзв. Српске листе својим гласовима за ССП јуче су допринели афирмацији Косова као државе у међународним односима. Они су подржали албанску владу која није спремна да им дозволи ни оснивање симболичне заједнице српских општина.

  Свима је познато да тзв. Српска листа не представља српски народ на Косову и Метохији. У албанске структуре власти укључила се после серије насилних избора у покрајини почевши од локалних избора пре тачно две године. Тада су тзв. Срби који су учествовали на овим албанским изборима у четири северне општине, добили мање од пет одсто гласова. Због тога су избори били насилно прекинути. Али, без обзира на ове чињенице деловање тзв. Српске листе је штеточинско по интересе и српског народа и државе Србије.

  Јасно је да је тзв. Српска листа поризвод данашње власти Србије и да ниједан корак у покрајини не предузима без договора са њом. Јучерашње гласање за ССП је био налог из Београда. Толико о назови борби Владе Србије и Александра Вучића против међународног признања лажне државе Косово, па тиме и против пријема Косова у Унеско.

 • Једини могући пут Србије, пут независности и слободног партнера у међународним економским и политичким односима

  30.10.2015

  Споразум о заједници српских општина је од првог дана представљао шарену лажу, која је служила за прикривање чињенице да Бриселски споразум представља завршну фазу признавања лажне државе Косово. Подсећамо да је у то време Влада Србије заједницу представљала као „историјски успех“ и велики уступак Србији од стране ЕУ.

  Након одлуке Косова да се суспендује примена тог споразума и одсуства реакције званичника  ЕУ, сасвим је јасно да је безусловни пут  званичне Србије ка Европској унији довео земљу у ћорсокак. Уколико Александар Вучић жели да настави тим путем, мораће да безусловно призна лажну државу Косово, не добивши од стране ЕУ чак ни Споразум о заједници српских општина.

  Имајући све то у виду, али исто тако и најаве ултимативног захтева ЕУ за увођење санкција  Руској федерацији, потпуно је јасно да је политика ЕУ интеграција Владе Србије доживела фијаско. Показује се да је једини могући пут Србије, пут независности и слободног избора партнера у међународним економским и политичким односима. Питање је само да ли ће Александар Вучић имати снаге  да се отргне из стиска својих западних ментора.

 • Јучерашње бескрвно реаговање званичне Србије на правну ујдурму ЕУ, јасно говори да је за њу српско Косово и Метохија само прошлост

  28.10.2015

  Потписивањем Споразума о стабилизацији и придруживању између ЕУ и представника косметских Албанаца спале су и последње маске. Али, и поред тога званичници Србије тврде да је овај споразум статусно неутралан. Они обмањују грађане Србије да би сакрили своје суделовање у овом прљавом послу. Наши храбри и одлучни политичари принуђени су да ћуте пред чињеницом да ЕУ унапређује Косово у статус државе, зато што су се Бриселским споразумом обавезали да неће ометати пут те надридржаве у светлу европску будућност.

  Нека остане на образу ЕУ то што један међународни споразум, који се потписује само са државама, примењује на једну насилну и квази државну творевину. Наш проблем је што јој у томе асистира Влада Србије  по цену непроцењиве  штете за државу и народ. Да ли ће овај ССП бити ратификован, зависи само од пет држава чланица ЕУ које не признају Косово. Ако Србија настави да се понаша као да то није део њене државне територије, ни ове државе неће имати разлога да због Косова улазе у спорове унутар ЕУ. Јучерашње бескрвно реаговање званичне Србије на правну ујдурму ЕУ, јасно говори да је за њу српско Косово и Метохија само прошлост. 

 • ДПС жели успех слободарском народу Црне Горе у његовој борби за демократију

  23.10.2015

  Премијер Црне Горе Мило Ђукановић, који већ две деценије држи апсолутну власт, оптужио је Војислава Коштуницу и тзв. националистичке кругове око њега да подржавају протест у Црној Гори. Без било каквог доказа, или бар елементарног податка, Ђукановић када се год сусретне са неким проблемом прозива Војислава Коштуницу.

  Опште је познато да је Војислав Коштуница више од годину и по дана ван политике. И ником није познато да је, од како се повукао, у јавности иступио неким политичким ставом или личним учешћем. Није то познато ни Милу Ђукановићу, али му то не смета да кад год у Црној Гори загусти прозива Коштуницу. Али то није више проблем за политичку, већ за неку другу перцепцију.

  Што се тиче актуелних протеста у Црној Гори, то више није ствар политичког већ људског става. Из тог разлога пре свега Државотворни покрет Србије жели успех слободарском народу Црне Горе у његовој борби за демократију.

 • ДПС очекује од председника САНУ да одмах поднесе оставку и спасе част и углед установе

  19.10.2015

  Већ два  пута поновљена изјава председника Српске академије наука и уметности др. Владимира Костића, да Србија треба да напусти Косово и Метохију, још један је у низу доказа моралног посрнућа данашње Србије под вођством Александра Вучића.

  Председник САНУ, који је уједно и представник најумнијих глава наше земље, уместо да заједно са члановима САНУ помогне српском народу на Космету и учини све да се сачува у саставу Србије, овом изјавом је стао на страну насилништва и западних сила којима је основни циљ даље распарчавање Републике Србије. Владимир Костић је не само понизио Србију, садашње чланове САНУ, него и генерације најугледнијих српских научника, који су својим знањем, чашћу и образом увек бранили интересе своје земље.

  Државотворни покрет Србије и грађани Србије, најмање што могу да очекују од  председника САНУ др.Владимира Костића  је да одмах поднесе оставку и на тај начин спасе част и углед установе са 175 година традиције.

 • Изјава Слободана Самарџића

  10.10.2015

  Вест из Брисела да се припрема непријатна платформа за преговарачко поглавље 35 била је повод за још једну представу премијера Вучића. На одавно познати став ЕУ да је признање Косова услов за отварање поглавља, он изјављује да ће „питати народ шта и како даље.“

  Нека Вучић и остали одговорни у Влади прво објасне народу зашто су прихватили Преговарачки оквир (21. јануара 2014). Ту се (у тачки 23) јасно каже да Србија мора са Косовом да успостави свеобухватну нормализацију односа у форми правно обавезујућег споразума. Сада, када је дошло на наплату оно што је Влада Србије преузела као своју обавезу, треба питати народ „шта и како даље“.

  Нека народ зна да премијер Вучић и његова влада припремају начин да га насамаре а да он то не примети. Зато се и најављују превремени општи избори. Пошто питање Косова и Метохије не смеју да изнесу на референдум, терет одговорности за дефинитивну предају покрајине хоће да пребаце на леђа народа преко избора. Пошто очекују победу, накнадно ће рећи да је „народ“ изабрао и Владу и њену политику. Између осталог и издају Косова.

 • Кршење основних људских права, неодговоран однос према образовном систему и здравственом стању грађана

  09.10.2015

  Јучерашња неполитичка одлука Уставног суда, да привремено стави ван снаге покушај да се пензионише 3.500 лекарки само зато што су напуниле 60,5 година, неће спречити бахате и неуке Вучићеве министре, да изврше налог ЕУ и потпуно униште здравствени и просветни систем Србије.

  Кршење основних људских права, као што су право на рад и родна дискриминација, показује сву безобзирност садашње власти. Запошљавање нових 9.000 непродуктивних партијских кадрова у администрацији јавног сектора, најава да је потребно запослити још 3.000 комуналних полицајаца а да нам лекари нису потребни, говори да Вучићева власт неће презати ни од чега, само да би опстала и удовољавала захтевима страних ментора.

  Неодговоран однос према образовном систему и здравственом стању грађана Србије довољан је доказ да је власт неспособна, нестручна и да због намерног уништавања ова два основна стуба друштва мора отићи.

 • ДПС изражава огорчење...

  02.10.2015

  Државотворни покрет Србије изражава огорчење због позива Александра Вучића САД да Балкан не остане недовршени посао, у дану када након акције Русије у Сирији, свет више неће бити исти.

  Да ли овај апел октроисаног премијера Србије значи да он није задовољан количином  уништавања српског народа и српске државе које САД спроводе последњих неколико деценија? Да ли Вучић захтева још прогона, смрти и бомбардовања Срба да би његова марионетска и штеточинска  власт била још сигурнија и дуготрајнија.

  Државотворни покрет Србије још једном позива на смену Александра Вучића као главног експонента марионетске власти западних сила у Србији. Уосталом, шта друго затражити, када је очигледно да премијер Србије увек игра  на погрешну политичку карту. Пре шеснаест година нас је подводио под Нато бомбе, а данас Србију уводи у америчку сферу утицаја, када је целом свету јасно да Америка више није једина светска сила.

 • Ако је и од Уставног суда Србије, превише је

  26.09.2015

  Став и образложење Уставног суда Србије поводом оспоравања уставности смањења пензија, да је Закон о привременом уређивању начина исплата пензија у складу са Уставом Србије, у најмању руку мора изазвати подозрење грађана Србије.

  Имајући у виду да се Законом о привременом уређивању начина исплата пензија суспендује досадашњи начин обрачуна пензија, који је регулисан Законом о пензијском и инвалидском осигурању, Уставни суд је морао наложити законодавцу да привремени карактер смањења пензија поништи, или промени одредбе Закона о пензијском и инвалидском осигурању.

  Образложење одлуке Уставног суда, које је из правног оквира прешло у политичко тумачење одлука Владе Србије и скупштинске већине, грађане Србије само може подсетити на давно прошла времена, када је безакоње правдано гласањем у ћоравим кутијама. Ако је и од Уставног суда Србије, превише је.

 • Наша земља ће постати европски сабирни центар за несрећне мигранте и биће блокирана и ограђена бодљикавом жицом

  23.09.2015

  Након изнетих ставова Европске Уније, да Хрватска и остале чланице ЕУ  имају право да саме одређују заштиту својих спољних граница и да је Србија по Споразуму о реадмисији дужна да прихвати мигранте којима је ускраћен азил у ЕУ, потпуно је јасно да је Влада Србије месецима обмањивала своје грађане.

  Штеточинска политика Александра Вучића, оличена у безглавом испуњавању свих захтева који долазе из ЕУ, довела је тога да се остварује све оно што је Државотворни покрет Србије већ месецима најављивао. Захваљујући Влади Србије и њеним договорима са ЕУ, наша земља не само да ће постати европски сабирни центар за несрећне мигранте, него ће и са уништеном економијом,  са свих страна бити блокирана и ограђена бодљикавом жицом.

  Избегличка криза која из дана у дан мења лице Србије, Балкана и Европе, захтева да се политика земље води на промишљен и одговоран начин, што Влада Србије очигледно није у стању. Досадашњи начин вођења те политике, води ка захтеву за сменом или оставком Александра Вучића и његове целокупне неспособне Владе.

 • Вучић главна марионета западних сила

  02.10.2015

  Државотворни покрет Србије изражава огорчење због позива Александра Вучића САД да Балкан не остане недовршени посао, у дану када након акције Русије у Сирији, свет више неће бити исти.

  Да ли овај апел октроисаног премијера Србије значи да он није задовољан количином  уништавања српског народа и српске државе које САД спроводе последњих неколико деценија? Да ли Вучић захтева још прогона, смрти и бомбардовања Срба да би његова марионетска и штеточинска  власт била још сигурнија и дуготрајнија.

  Државотворни покрет Србије још једном позива на смену Александра Вучића као главног експонента марионетске власти западних сила у Србији. Уосталом, шта друго затражити, када је очигледно да премијер Србије увек игра  на погрешну политичку карту. Пре шеснаест година нас је подводио под Нато бомбе, а данас Србију уводи у америчку сферу утицаја, када је целом свету јасно да Америка више није једина светска сила.

   

 • Министар Лончар

  18.09.2015

  Министар здравља Зоран Лончар је својом одлуком да формира радну групу у министарству за борбу против корупције, још једном показао да  Влада Србије не жели да унапреди здравствену заштиту сопственог становништва. Грађани Србије, од којих велики део нема здравствену заштиту и најсиромашнији су у Европи, не могу више да финансирају три здравствена осигурања – цивилно, војно и приватно.

  Уместо да се мењају системски коруптивни закони у здравству, који попут канцера омогућавају ширење корупције међу здравственим радницима, ствара се привид министра Лончара да нешто ради за добробит грађана Србије. Најсвежији пример министрових обмана je управо донет Закон о правима пацијента, који уместо да штити корисника здравствених услуга, још више га стављају у дискриминаторски однос. Такође, министар Лончар ништа није предузео ни када су смањиване плате здравственим радницима, нити када је у Србији владала несташица крви и крвних деривата, која је проузроковала отказивање хитних хируршких интервенција. Након тога, захваљујући његовој незаинтересованости за свој посао, у Заводу за трансфузију крви је пропала огромна количина крвних деривата, a и што би се и чувала када Програм СНС садржи елементе еугенике.  

  Због свега наведеног и неспособности да води здравство Србије, Државотворни покрет Србије позива министра Лончара да што пре да оставку и спаси здравље грађана Србије.

 • Србија ће постати највећи мигрантски центар

  16.09.2015

  Док се Александар Вучић по други пут за три месеца, налази у протоколарној посети Америци, за то време избегличка криза у Србији добија размере катастрофе и из часа у час демантује изјаве министара Владе Србије.

  Државотворни покрет Србије обавештава јавност да је након изјава званичника УНХЦР-а, да је велики број избеглица враћен из Мађарске у Србију после брзопотезног одбијања захтева за азил, потпуно јасно да Влада Србије обмањује грађане Србије да мигранти неће бити враћани у Србију и да се Споразум о реадмисији са ЕУ не односи на Србију.

  Политика српских власти, оличена у обмањивању сопствене јавности, неспособности и беспоговорном служењу иностраним менторима, доводи Србију у стање сталне избегличке кризе.  Када је тако, позивамо Владу Србије на челу са Александром Вучићем, да призна својим грађанима да ће у наредним месецима Србија постати највећи европски мигрантски центар, у којем ће трајно боравити сви мигранти који се упуте ка земљама Европске Уније.

 • Закон о мигрантима

  05.09.2015

  Изјаве званичника Европске Уније и најаве Мађарских власти да ће избеглице из ратом захваћених подручја Блиског истока, бити трајно депортовани у Србију као сигурну земљу, по основу Споразума о реадмисији Србије и ЕУ, још једном потврђују неспособност Владе Србије да заштити интересе сопствене државе.

  Досадашњи однос према мигрантима, направио је од Србије сигурну луку, из које они без проблема продужавају даље у Европску Унију, у земље које их очигледно неће. Беспоговорно извршавање налога Западних сила од стране Александра Вучића и прихватање њихових захтева на штету наших грађана, довело је Србију у безизлазну ситуацију да ће морати да прихвати све несрећне мигранте и постане њихово трајно место боравка.

  Државотворни покрет Србије захтева од Александра Вучића и његове марионетске Владе, да под хитно  Скупштини  Србије поднесу и усвоје Закон о мигрантима који ће омогућити да се потврди одлука УНХЦР-а да је Србија несигурна земља за трајни боравак миграната, и на тај начин спречи њихову депортацију из земаља Европске Уније.

 • "Диливери јунит"

  01.09.2015

  Државотворни покрет Србије, са жаљењем обавештава јавност Србије, да је „Диливери јунит“ политика саветника Владе Србије Тонија Блера, почела да доноси прве резултате.

  У протеклих неколико дана, Србију су прекриле обмане Александра Вучића и његових историјских успеха, попут тврдње да неће бити призната лажна држава Косово, да би потом у новим Бриселским споразумима била де факто призната, да неће бити отварања прихватних центара за мигранте, да би било најављено отварање неколико великих, да су мигранти само у пролазу кроз Србију, да би било најављено њихово насељавање, да ће у Србији бити избора, да би потом Премијер рекао да их можда неће бити, да ће Србија добити назови поглавља од ЕУ у септембру, да би потом сазнали да ће можда бити у фебруару, да у Србији расте запосленост, да бисмо затим сазнали да расте и незапосленост...

  Владу Србије и остале „Диливери јунит“ курсисте подсећамо да је за раскринкавање Блерових лажи требало неколико година, док за њихове лажи не треба ни два дана и што је најстрашније од свега, они сами себе раскринкавају. Очигледно је да Тони Блер има да обави још пуно посла и поради на промени свести, што Србија судећи по свему неће преживети.

 • Изјава Слободана Самарџића

  26.08.2015

  У једном дану Александар Вућић потписао је четири споразума са сецесионистичком владом Косова. Тиме је доказао да ко једном изда националне интересе своје земље, касније то чини бесавесно и рутински. Остао му је још само тзв. правно обавезујући споразум са „Косовом“ као завршни чин најсрамније капитулације у историји Србије. Пошто датум почетка преговора са ЕУ неће добити без тог чина, не треба сумњати у Вучићеву марљивост, на коју је навикао и своје западне налогодавце и ојађену Србију.

  Вучићева прича о изборима, кад им време није, добија на значењу са његовом обавезом да Косово што пре преда Албанцима. Своју изманипулисану популарност уложиће у најцрњу превару: крвави нож свог издајничког чина покушаће да ували у руке народа.

  Јуче потписани споразуми једнозначни су у свом основном резултату. Као и они пре њих, ти споразуми легализују један насилан акт без преседана, одвајање Косова и Метохије од Србије. Одлучујући моменат у овој злочиначкој работи јесте пристанак режимске врхушке Србије на челу са Вучићем. Држава Србија ће се на овај начин легално одрећи своје јужне покрајине, а шта ће добити српски народ на Косову видеће се јасно када се отпакује шарена лажа звана „заједница српских општина“. 

 • Србија је по Споразуму о реадмисији дужна да прихвати стотине хиљада миграната који не добију азил  на територији ЕУ и постане место њиховог сталног боравка

  25.08.2015

  Државотворни покрет Србије, подсећа јавност Србије да је чланом 3. Споразума Републике Србије са Европском Унијом о реадмисији лица која незаконито бораве, предвиђено да је Србија дужна да прихвати реадмисију (депортацију) на своју територију, било ког држављанина треће земље којем је одбијен азил на територији ЕУ, а које је на територију државе чланице ушло након што је боравило или било у транзиту кроз Републику Србију.

  Управо наведени споразум је разлог зашто државни органи Грчке и Македоније одбијају да врше било какву евиденцију  стотина хиљада несрећних миграната, који на путу ка Западној Европи и ЕУ, пролазе кроз те земље. За то време, државни органи Републике Србије под међународном контролом званичника ЕУ и УНХЦР, у Прешеву предано региструју несрећне мигранте на формуларима предвиђеним Споразумом о реадмисији Србије и ЕУ.

  Државотворни покрет Србије пита премијера Александра Вучића, када ће престати да обмањује грађане Србије и отворено им рећи, да ће стотине хиљада миграната који не добију азил на територији Европске Уније, бити трајно депортовани у Републику Србију, која је по Споразуму о реадмисији дужна да их прихвати и постане место њиховог сталног боравка.

 • Нашој држави је очигледно намењена улога крајње дестинације избегличких таласа из Африке и Азије

  20.08.2015

  Почетком четврте године мандата, од како је на власти коалиција на челу са Александром Вучићем, са жаљењем констатујемо да је једини успех ове Владе оличен у маркетиншком представљању пропасти Србије као историјског успеха. Бриселски споразум и предаја Косова и Метохије, неповољни споразуми о осигурању возила, предаја српске цивилне заштите под команду албанских сецесиониста, смањење плата и пензија, уништавање пољопривреде, прављење од Србије сабирног центра и места за трајни боравак несрећних избеглица, уништавање српских медија и прогон неподобних новинара, подаништво и омогућавање западним силама да преко амбасадора воде Србију, jедина је истина која оличава претходне три године власти Александра Вучића.

  Такође, најава Владе Србије о изградњи прихватних центара за мигранте, представља чин безусловне послушности Вучића његовим западним господарима, али уједно и знак велике опасности за Србију. Нашој држави је очигледно намењена улога крајње дестинације избегличких таласа из Африке и Азије. Грађани Србије на то треба да се постепено навикавају путем позитивне пропаганде медија и изградње веђег броја прихватних центара. Док Запад има политику – бриго моја пређи на другога, а Вучић – сакупити што већи број политичких поена код западних господара, Србија ће наставити да се дави у сопственој и туђој беди.

  Државотворни покрет Србије још једном позива све угледне појединце, удружења и институције да подигну свој глас против рушилачке  политике коју спроводе Александар Вучић и његова Влада Србије.

 • Да ли ће бити прихватни центри у Србији за стотине хиљада избеглица са Блиског истока?

  17.08.2015

  Након изјава званичника УНХЦР и баварског министарства полиције, потпуно је јасно да ће у Србији бити формирани прихватни центри за стотине хиљада избеглица са Блиског истока. И поред тога што је премијер Србије Александар Вучић изјавио да до тога неће доћи, његова министарка за европске интеграције га је демантовала, потврђујући да у оквиру отварања поглавља за приступање ЕУ, Влада Србије мора хитно да преда оперативни план за збрињавање избеглица.

  За то време министар унутрашњих послова Небојша Стефановић, уместо да јавности изнесе истину о нападима миграната на пограничну полицију Србије у Хоргошу и дуж границе са Македонијом, бави се естрадним наступима и страначким препуцавањима. Имајући све то у виду, потпуно је јасно да МУП Србије на челу са својим министром није у стању да обезбеди границе Србије и да је то сасвим довољан разлог за његову оставку.

  Државотворни покрет Србије поново захтева да се премијер Александар Вучић одмах изјасни о најавама насељавања неколико стотина хиљада људи из северне Африке и са Блиског истока у Србији, који су избегли из својих земаља због ратова које су изазвале Западне силе. Уколико остане по старом, да Влада Србије само води рачуна о свом рејтингу код западних налогодаваца, биће то још један доказ да је нестанак и потпуно уништење Србије њен прави политички циљ.

 • Премијер да се изјасни о најавама насељавања неколико стотина хиљада људи са Блиског истока у Србији

  12.08.2015

  Државотворни покрет Србије захтева да се премијер Александар Вучић одмах изјасни о најавама насељавања неколико стотина хиљада људи са Блиског истока у Србији, који су избегли из својих земаља због ратова које су изазвале Западне силе.

  Уместо проглашавања лажног привредног чуда у Србији и патетичних позива на љубав и измирење у региону, председник Владе би требало, пре свега, да се бави питањима добробити Србије и њених грађана. Најава насељавања неколико стотина хиљада несрећних људи са Блиског истока у Србији је најава будућег разарања, беде, рата и смрти. Александар Вучић би требало да престане да се бави естрадном политиком и жељом да се свима допадне, и уколико је способан, морао би  да почне да се бави најозбиљнијим проблемима који прете Србији.

  Нажалост,  досадашње искуство са  Александром Вучићем,  јасно нам говори да он и Влада неће ништа предузети да спрече опасност која се надвила над Србијом, и да ће још једном изаћи у сусрет захтевима својих иностраних ментора.

 • Истина о "Олуји"
  04.08.2015

  Данас, двадесет година после хрватског државног терора званог „Олуја“, морамо сведочити о историјској истини тог догађаја. Једна истина је да је реч о етничном чишћењу Срба као директном наставку усташке политике геноцида из Другог светског рата. Друга истина је да је овај масовни злочин учињен уз одлучујућу помоћ хрватских покровитеља - Сједињених Држава, Немачке и једног броја чланица Европске уније.

  Увек, овим поводом, треба подсетити да је четири године касније исти сценарио поновљен на Косову и Метохији од стране Албанаца али истих западних ментора.

  Добро је да је Пети август проглашен даном жалости у Србији. Али, када је реч о актерима ових злочина, држава и српски народ увек морају бити на опрезу, јер се зла историја њихових недела исувише често понавља. Зато још једном треба упозорити власти Србије да престану са срљањем у евроатлантске интеграције, јер би се у тако чврстој вези са виновницима „Олује“ овај злочин дефинитивно опростио, а потом и заборавио.

 • Да министар Тасовац поднесе оставку
  23.07.2015

  Док нас Влада Србије извештава о свом још једном историјском успеху, који је оличен у томе да је 6500 грађана Србије конкурисало за средства од 5000 динара зарад летовања у Србији, са друге стране многе вести пролазе неприметно. Једна од њих је да је непокретна сестра глумца и некадашњег управника Народног позоришта у Београду Љубе Тадића, смртно страдала у пожару у заједничком стану, који је изазван свећом јер породица Тадић живи без струје. Са друге стране, Србију напушта и породица глумца Небојше Дугалића, због немогућности да отплаћује стамбени кредит. Такође смо сведоци да у ријалити програме улазе познати и признати глумци, музичари, писци, редитељи и сликари. Улазе стидећи се, јер глад не зна за срамоту...

  Очигледно је све наведено слика данашњег стања културе у Србији јер се вољом министара уништавају ранохришћанске базилике и под окриљем ноћи секу заветни храстови. Позоришта једва преживљавају уз минималан новац, глумачке плате су мизерне, непослушнима се прети и уручују откази, Матици Српској се одузимају средства, а са друге стране НВО сектор који велича успехе Владе Србије, добија више новца него целокупна култура Србије. Једино где има напретка то је у запошљавању партијских кадрова, упркос наводној забрани запошљавања.

  За то време министар култура Иван Тасовац ћути. Додуше, какво је стање у његовом другом ресору – информисању, можемо сазнати из бројних истраживања, извештаја Заштитника грађана или сами да се уверимо, а то је да су медијске слободе на најнижем могућем нивоу. Наравно, и овом проблему Иван Тасовац ћути. То је очигледно његов избор, јер закони за њега не важе. Због свега наведеног, Државотворни покрет позива министра Ивана Тасовца да већ сутра поднесе оставку и спасе културу.

 • Интересе Србије уместо личних интереса
  16.07.2015

  Изјаве Викторије Нуланд – помоћнице државног секретара САД и Мартина Шулца – председника Европског парламента, дате током посете Србији, још један су у низу доказа узалудности пута српских власти ка чланству у Европској Унији. Политика западних сила према Србији, која се огледа у сталном наметању нових услова зарад добијања такозваног датума о почетку преговора, и овог пута је бескрупулозно изнета од стране званичника ЕУ и САД.

  Изјаве председника Владе Србије о постигнутој сагласности и резултатима у испуњавању услова ка путу ЕУ, не могу прикрити право стање ствари. Ултимативни захтеви Србији се и даље огледају у признавању Косова и Метохије као независне државе, потпуном потчињавању Србије политици западних сила према Русији, дистанцирању од Републике Српске и  безрезервном  спровођењу економског програма штедње ММФ и ЕУ уз енорман раст спољног дуга, по цени потпуног уништења српске привреде и становништва.

  Државотворни покрет Србије позива премијера Александра Вучића, да у наредним данима уместо политике подилажења западним силама и прихватања свих њихових захтева, бар једном покуша да на прво место стави интересе Србије, а не лични интерес у неизмерној жељи да буде похваљен од својих иностраних ментора.

 • Грчка оживљава а Србија умире
  05.07.2015

  Победу грчког народа на националном референдуму треба да поздрави читава слободољубива Србија. Грци су се одупрли светском финансијском терору који спроводе Међународни монетарни фонд и неке институције Европске уније. Иако је непосредна будућност грчке привреде крајње несигурна тренутно је најважнија легитимност грчке Владе потврђена на референдуму. То је једини капитал који данас може да обузда безобзирни финансијски капитал. Грчка данас зрачи примером за обесправљени свет.

  Нaјвиши представници Владе Србије говорили су последњих дана да Србија не треба да се угледа на Грчку. Уместо борбе за националне интересе они су изабрали служење западним геополитичким интересима. Они се хвале добрим оценама које добијају управо од институција које су годинама финансијски поробљавале Грчку. Оцене су добре, али је целој Србији све горе. Грчки случај говори да излаза увек има ако се за њим трага. Поздрављајући победу грчког народа срећни смо што Грчка оживљава, али несрећни што Србија умире.

 • Храст ће бити посечен после двогодишње и узалудне полемике
  02.07.2015

  После двогодишње и очигледно узалудне полемике, министар грађевине и саобраћаја Зорана Михајловић је одлучила да шест векова стар храст - запис на Савинцу код Горњег Милановца буде посечен!!

  Одлука вредна пажње, утолико пре што ју је донела министарка која је као стручњак опште праксе у Влади Ивице Дачића била министар заштите животне средине. Незаинтересованост и јавашлук министара који ето чуда, нису приметили да се дивовско стабло обима 7,5 метара и крошње од преко 30 метара и које је  у свакој земљи вредно поштовања и озбиљне заштите, нашло на траси  Коридора 11,  платиће и овог пута грађани Србије. Ништа ново!

  Грађани Србије већ три  године плаћају  данак празним жељама и незнању ове Владе. Овог пута,  за "напредак Србије" биће посечен бисер природе  који је преживео шест векова, чак  и јавно изречену наду вечитог министра Илића "да ће га срушити сурова зима". Још је тужнија изјава министра Зоране Михајловић да је "живот овог храста питање свих питања" и да ће она "наћи начин да он и даље живи кроз неки други храст". Да нису запрепашћујуће, изјаве министара би биле смешне, попут приче „Има да га саградимо још старијег и лепшег“. И стварно, шта је шест векова за садашњу Владу Србије, очигледно ништа.  

  Државотворни покрет Србије пита министра заштите животне средине, ако такав уопште постоји у овој Влади, зашто не ради свој посао и не стане у заштиту природног блага Србије, које припада како свим грађанима, тако и будућим генерацијама?

   

 • Вучић добија обновљено поверење западних ментора
  20.06.2015

  Председник Владе Александар Вучић започео је свој месец дефинитивне издаје националних интереса Србије. За почетак, одбио је спасоносну могућност да се обрати Русији за употребу вета, на британску резолуцију у Савету безбедности, којом се прети свима који трагају за истином о Сребреници. Да би сачувао свој вазалски положај, Вучић одбија и помисао да се супротстави западним креаторима овог лажног мита.

  У складу са тим је и Вучићево самопозивање за одлазак у Поточаре, иако му је јавно саопштено да га тамо не желе.

  Вучић жури да до доласка Ангеле Меркел у Београд обави што више домаћих задатака. Предстоји окончање преосталих обавеза око предаје Косова и Метохије, за шта му је Запад дао последњу шансу 23. јуна у Бриселу. Потом следи дистанцирање од Републике Српске и пуштање Милорада Додика низ воду.

  За све ове чинове личне покорности Вучић ће добити обновљено поверење западних ментора, а Србија евентуално – Датум, а и њега у виду новог обећања. Грађанима Србије преостаје да се прерачунају шта они добијају од ове нечасне и погубне политике.

 • Позив да Народна скупштина одмах донесе нове законе
  19.06.2015

  У  протеклој и овој години у Србији је дошло до праве епидемије насиља, нарочито породичног и насиља над децом и то често са смртним исходом. Представници Владе Србије се у таквим случајевима стално заклињу, да је то последњи случај те врсте и да ће донети нове, ефикасније законе. На жалост, након  празних обећања намењених обмањивању грађана Србије, ништа не ураде и све остаје исто до нове трагедије. Очигледно је да се нови закони не доносе, постојећи се не примењују, институције не раде тимски и увезано, и при томе још оптужују једни друге да не раде свој посао.

  Поврх свега тога, изјава г. Зорана Бабића – шефа посланичке групе СНС у Народној скупштини Србије, да они неће губити време док Скупштина донесе законе и да  полиција већ примењује законе који још нису донети, вређа све жртве насиља и здрав разум грађана Србије. Уједно, ово је још један доказ са каквом влашћу Србија има посла!

  Државотворни покрет Србије позива Народну скупштину  да одмах донесе нове законе о породичном насиљу или измени постојеће, јер то је пре свега њена дужност. Од Владе Србије и њених органа захтевамо да ефикасно и неселективно примењује постојеће законе и тиме да свој допринос безбедности свих грађана Србије.

 

 • Национално јединство на платформи отворене издаје
  15.06.2015

  Поводом позива на национално јединство председника владе Србије Александра Вучића, Државотворни покрет Србије саопштава да се ради о јединственом случају у историји, да неко покушава да постигне национално јединство на платформи отворене издаје и разбијања територијалног интегритета Србије, а противно Уставу и резолуцији 1244 Савета безбедности УН о Косову и Метохији.

  Из тог разлога, Државотворни пoкрет Србије одбија и саму помисао на јединство са онима који сврху обављања најважнијих функција у држави једино виде у личној користи, заснованој на беспоговорном служењу страним интересима и залагању за даље разбијање Србије.

  Позивамо све политичке снаге у Србији, као и појединце, да јавно осуде недемократску, деструктивну и послушничку политику председника Владе Србије.

   

 • ОБРАЋАЊЕ ВОЈИСЛАВА КОШТУНИЦЕ СКУПШТИНАРИМА ДПС
  13.06.2015
 • Прва изборна Скупштина ДПС-а
  13.06.2015

             На првој изборној скупштини Државотворног покрета Србије за председника ДПС једногласно је изабран Слободан Самарџић, као и остали органи ове политичке организације. Скупштинари покрета усвојили су Програм и Статут ДПС-а, где се као основни циљ и смисао деловања поставља очување и обнова Србије као модерне државе, привржене начелу политичке и војне неутралности.

           У уводном излагању Самарџић је истакао да је ДПС политичка организација људи који имају велико политичко искуство стечено у периоду од 1992-2014. Говорећи о начину рада ДПС-а, Самарџић је нагласио да људска солидарност, чврстина уверења и политичка воља представљају обележја једино са којима ДПС може да има перспективу.

           Самарџић се осврнуо и на тренутну политичку сцену Србије говорећи да је политички живот престао да постоји, оцењујући парламент као унисону структуру у којој је 250 посланика  фанатично окренуто европским интеграцијама.

          Поводом најава за променом Устава, Самарџић је додао да је Србија остала без политичке заштите и да Устав данас нема ко да брани од агресивног напада власти пре свега због преамбуле у којој се дефинише идентитет Србије и српског народа.

          На свечаном делу седнице прочитано је и поздравно писмо Војислава Коштунице који је поручио скупштинарима да дели  политичке циљеве, уверења и ставове ДПС-а и да је увек спреман да пружи своју подршку. „Оснивање ДПС-а даје наду да ће се једног дана у Србији опет повести озбиљна опозициона  политика и на тој основи створити реална политичка алтернатива садашњем државном беспућу“, закључује се у писму Коштунице.

        Скупштинарима у својству гостију обратили су се и Владета Јанковић, Милан Радуловић, бивши министар и Борис Милосављевић.             

   

 • Платформа Председника
  25.05.2015

  Јавност Србије још није видела најновију платформу о Косову и Метохији председника Републике, али се њени трагови у снегу јасно примећују. Дубок траг је оставио премијер својим најавом да ће се о платформи изјаснити када се врати из Америке. Он отворено рачуна да ће му се тамо много штошта разјаснити, тако да ће најзад имати своје мишљење и о платформи председника. 

  На велику жалост по државне интересе Србије, ово више није неуобичајено. Реч је само о новом часу тренинга јавности Србије која треба да пристане на нормалност страног утицаја.

  Државотворни покрет Србије бори се против овог схватања нормалности. Оно је највећи проблем Србије у овом политичком тренутку. Стога и овог пута упозоравамо да је за једну земљу најгоре од свега, када се навикне на то да јој државну политику уређују странци.

  .
 • Др Небојша Стефановић
  14.05.2015.

  Министар полиције др Небојша Стефановић је својом изјавом да је незадовољан  пресудом Вишег суда у Београду да се рехабилитује генерал Драгољуб Михаиловић, као и у случају Заштитника грађана Саше Јанковића, још једном показао да се отворено меша у рад судства.

  Државотворни покрет Србије, поставља питање да ли за др Стефановића важе Устав и закони Србије и да ли је приликом свог школовања научио шта је начело поделе власти и законитости, односно да извршна власт не сме да се меша у рад судства.

  Такође, подсећамо др Небојшу Стефановића је он министар свих грађана Србије, а не само оних који су гласали за њега или су потомци сабораца његовог деде.

 • Премијер
  11.05.2015

  Дешавања у Македонији су још један у низу доказа, где завршава политика беспоговорних евроатлантских интеграција, коју у Србији спроводи Влада Србије на челу са Александром Вучићем.

  У тренутку када суседној земљи прети рат и распад, Александар Вучић најављује у интервју америчком „Вол стрит журналу“ да ће зарад уласка у ЕУ расписати референдум, са намером да се Косово и Метохија избришу из преамбуле Устава Србије.

  Подсећамо да је пре две недеље Премијер  изјавио да неће брисати Косово из Устава Србије. Када је тако, поставља се питање шта се то десило у протеклих четрнаест дана и да ли су можда Влади Србије инострани ментори запретили македонским сценариом?

 • Изјава Ненада Чанка
  30.04.2015

  Изјаве Ненада Чанка, кафанског насилника и лажног поклоника европских вредности, о жељи да убије Војислава Коштуницу, највише говоре о њему самом.

  Очигледно је Ненад Чанак достојан наследник својих идеолошких претходника, који су политичка неслагања са неистомишљеницима решавали пред преким судом и стрељачким водом.

  Не морамо ни сумњати да се са овом изјавом  Ненада Чанак препоручује за будућег коалиционог партнера садашњој власти, на европском путу у диктатуру.

 • Устав и годину дана владе
  28.04.2015.

  Након  јучерашњих свечаних седница, изјава и најава свега и свачега, поводом прославе годишњице од реизбора Владе Србије на челу са Александром Вучићем, грађани Србије могу само да се запитају да ли живимо у истој земљи као садашња Влада.

  Упркос сталној медијској кампањи, која се претвара у ријалити шоу звани Вучић и што је једини назови успех садашње власти, јавност није добила ни један одговор на питања која су проистекла из многобројних афера, које се нижу једна за другом.

  Када је тако и када се суноврат Србије представља као успех, остало је још много посла које садашња Влада мора да обави за своје иностране менторе. Један од тих задатака је Премијер најавио као приоритет, а то је промена Устава због наводног великог броја посланика у Скупштини Србије.

  Наравно да нису у питању посланици, него налог за брисање Косова и Метохије из преамбуле Устава Србије и коначна његова предаја Хашиму Тачију и Едију Рами.
 • НВО финансира долазак Хашима Тачија
  19.04.2015.

  Увидом у званичну интернет страницу НВО Омладински одбор за образовање, можемо видети да су донатори, спонзори и пријатељи ове НВО између осталих и следећи државни органи и институције: Министарство омладине и спорта, Тужилаштво за ратне злочине, Агенција за борбу против корупције, Туристичка организација Србије,  Град Београд и Градско саобраћајно предузеће Београд.

         Имајући то у виду, Државотворни покрет Србије поставља питање Александру Вучићу, због чега се буџетским новцем свих грађана Србије и новцем добијеним од БУС ПЛУСА финансира долазак Хашима Тачија у Београд.

         Уместо немуштих одговoра и пилатовског прања руку од стране Владе Србије, ДПС очекује да грађани Србије добију одговор на ово питање и да одговорни буду што пре смењени.

 • Нови услови
  16.04.2015.

  Објављивање 11 нових немачких услова за почетак отварања поглавља у преговорима о приступању ЕУ, је још један доказ куда Србију води садашња Влада на челу са Александром Вучићем. Политика државоубиства, националне неодговорности и притисака на Уставни суд, коју Влада Србије спроводи од априла 2013. и потписивања Бриселског споразума, је довела до поништења свих државних интереса и предаје српског народа на Косову и Метохији на милост и немилост лажној држави Косово.

  Не морамо ни сумњати да ће Влада Србије на свом путу државоубиства, као и до сада прихватити и ових 11 услова, што је још један у низу корака на путу дефинитивног признања независног Косова.

  Наравно да ће цео тај процес будно пратити албански премијер Еди Рама, и након сваког корака Владе Србије ка признању Космета најављивати уједињење Косова и Албаније, уз немушта негодовања званичника Владе Србије и њених ментора из Европске Уније.

 • Тадић
  02.04.2015.

  Државотворни покрет Србије најоштрије осуђује изјаву бившег председника Бориса Тадића о нaводној економској неодрживости војне неутралности Србије.

  Овим бесмисленим ставом Борис Тадић наставља са својом политиком самопрепоручивања западним господарима уз нуђење још више подаништва и одустајања од националних интереса, чак и у већој мери од тренутне владе Србије.

  Осим што оваква изјава нема никаквог упоришта у логици и економији, она представља даљу промоцију погубне политике коју је Тадић водио и која као резултат има садашњу, најгору владу у историји Србије, владу Александра Вучића.

 • Хаг и Скупштина НАТО
  31.03.2015.

  Државотворни покрет Србије поручује Вучићу, Николићу и Дачићу да је одлука Трибунала о повратку Војислава Шешеља у Хаг, само једно од низа понижења, које ће им  пре него што их коначно одбаце, приредити њихови наводни пријатељи из Брисела и Вашингтона.

  Садашња Влада Србије, морала би да се запита да ли је вредело, да зарад власти и личне користи погази интересе Србије и у историји остане запамћена као Влада лажних обећања и самопонижења.

  Данашње заседање Парламентарне скупштине НАТО у Скупштини Србије, је још један доказ да се иза ватрених парола о борби за националне интересе, крије политика огољеног служења туђим интересима.

  Уједно, опомињемо и оне који у овој срамној политици српских власти виде сопствену шансу за долазак на власт, да ће свако ко служи туђинским интересима, на крају са презиром бити одбачен од оних којима служи.

 • Злочин без казне од пре шеснаест година
  24.03.2015.

  Шеснаест година после дивљачког бомбардовања СР Југославије од стране НАТО савеза нису свежа само сећања, већ су свеже и ране. НАТО бомбе посејале су смрт и несрећу невиђене у Европи после Другог светског рата. Читава наша земља безочно је била разарана седамдесет и осам дана зарад њиховог злочиначког експеримента званог независно Косово.

  Али, уз ова горка сећања, која никада неће престати, данас имамо још горче искуство које нам приређују власти Србије. Не само да су предале остатке српске власти на Косову и Метохији, него су и пошле путем учлањења Србије у НАТО савез. За разлику од народа, који у свим анкетама потврђује да је огромном већином против овог чланства, наша политичка класа, предвођена напредњачким првацима, већ се поистоветила са окупационoм силом. Она покушава да невидљивим корацима ували народ и државу у ову немилу војну организацију.

  Нека данашњи дан подсети цео свет на планетарни злочин без казне од пре шеснаест година. Нека подсети и власти Србије на дужност да бране територијални интегритет и њену војну неутралност, јер одустајање од тога представља акт велеиздаје који подразумева стварну одговорност
 • Шукер
  22.03.2015.

  Дражавотворни покрет Србије упозорава да је Фудбалски савез Србије дужан да одговори на позиве јавности и Коалиције удружења избеглица и да се јавно изјасни да ли ће подржати Давора Шукера за члана извршног комитета УЕФА.

  Дражавотворни покрет Србије подсећа јавност да је Давор Шукер отворени поклоник лика и дела Анта Павелића једног од највећих злочинaца у историји човечанства. Нажалост, довољна је срамота за савремену Европу да такав човек као што је Шукер, уопште и може да буде кандидат у спортској организацији која би морала да шири разумевање, толеранцију и сарадњу међу народима.

  Међутим, ако би Шукер за свој избор добио и глас ФС Србије, тиме би била нанета страшна увреда српским жртвама из Јасеновца и осталих кланица широм НДХ, а срамота би вечно остала на образу председника владе Србије Александра Вучића и његових како странaчких, тако и коалиционих партнера.

 • Самоуништење
  17.03.2015.

  Сведоци смо догађаја који из дана у дан узнемиравају грађане Србије и Шапца, попут губитка седам живота због жеље министара за медијском промоцијом, задуживања Србије за додатних милијарду евра за мање од два месеца, немогућности привреде да због лошег Закона о рачуноводству преда завршни рачун, гурања шабачких предузећа у стечај, проглашавања приватних интереса у Београду на води за лекс специјалис, најава приватизације Електропривреде Србије и многих других.

  Све то нам говори да Влада Србије, на челу са Александром Вучићем, који је срамно предао наше сународнике на Косову и Метохији, а потом уз осмехе ангажовао Тонија Блера, Србију намерно води путем самоуништења.

 • Споразум о правосуђу
  10.02.2015.

  Споразум о правосуђу на саверу Косова само је још један корак Владе Србије ка признању независности Косова. Било је за очекивати да онај ко прихвати Бриселски споразум, и ко угаси судове и тужилаштва Србије на Косову и Метохији, пристане и на ултиматум о укључивању српских судија и тужилаца у албански правосудни систем. Ништа није тешко када се направи такав државоубилачки потез као што је прихватање Бриселског споразума у априлу 2013. године.

  Најлицемерније од свега је истицање премијера да је реч о важном кораку ка отварању преговора са Европском унијом о приступању. Таквих корака ће бити још доста, али  преговори неће започети све док се не потпише правно обавезујући споразум са косметским Албанцима као дефинитивни корак признања. Општа је срамота Србије да њен пут у ЕУ морају да плаћају Срби који живе на Косову и Метохији.

 • Заштитник грађана
  15.01.2015.

  „Изјава заштитника грађана Саша Јанковића о сазнањима да је Војно безбедоносна агенција политизовала свој рад и да се бави политичким странкама, синдикалним лидерима и носиоцима правосудних функција, не сме остати неразјашњена и без независне контроле рада ВБА.

  Државотворни покрет Србије позива Владу Србије, да уместо да спроводи кампању за локалне изборе у лажној држави Хашима Тачија, учини све да разјасни грађанима Србије, како је могуће да државни органи незаконито приступају комуникацијама грађана без одлуке суда.“

 • Коштуница - Устав "мењају" кад га крше...
  новембар 2014.
 • Проглас - Србији је потребан Државотворни покрет
  14.11.2014.

  Србија је данас на путу пропадања. Уместо у слободу и самосталност државе, њен економски развој и духовну обнову, носиоци власти све јавне ресурсе улажу у пројекат зависности од Европске уније. Уместо сопственог Устава, који је широко отворен свакој врсти међународне сарадње, званична Србија поштује само иностране диктате у виду Ахтисаријевог плана, Споразума и стабилизацији и придруживању и Бриселског споразума. Уместо да чува своју војну неутралност као највећи залог мира и безбедности, српско државно руководство све више тежи НАТО савезу. Комплетан текст

 • Оснивачки скуп
  2.12.2014.

  Државотворни покрет Србије формирао је привремено Председништво и једногласно изабрао Слободана Самарџића за председника. На скупу Државотворног покрета Србије изабрани су и чланови Извршног одбора са задатком да организационо успоставе деловање Покрета широм Србије. Државотворни покрет Србије овластио је формиране органе да раде на припреми изборне Скупштине и изради Програма и Статута  Покрета. Политичко деловање Покрета засниваће се на идеји политичке, војне и економске неутралности Србије, што ће бити основна карактеристика по којој ће се Државотворни покрет Србије разликовати од свих осталих политичких странка. На скупу Покрета је још једном потврђено да политичка неутралност представља једину гаранцију да Србија неће ући у ЕУ и НАТО Пакт. Неутралност Србије омогућава Србији да слободно остварује сарадњу на економским основама са свим земљама у свету, тако што ће Србија и њени интереси бити на првом месту. Организациони скуп Државотворног покрета Србије поздравили су и потписници Прогласа Покрета Војислав Коштуница и Владета Јанковић.

  .