logo

Вести и саопштења

 

17.01.2018

После данашњег атентата на Оливера Ивановића и немуштих изјава осуде представника лажне државе Косово, јасно је да виновнике тог чина треба потражити у структурама власти те злочиначке творевине.

Прекид преговора у Бриселу од стране српских власти је недовољан одговор на ћорсокак у ком се Србија нашла, захваљујући предаји свих државних надлежности албанским злочинцима, који више него отворено најављују заузимање Србије до Ниша. Имајући наведено у виду, јасно је да НАТО и Еулекс не желе да заштите грађане Србије на КиМ и да је то једино могуће урадити путем Савета безбедности УН а у складу са Резолуцијом 1244.

Нажалост, мученичка смрт Оливера Ивановића, који је био лидер умерених Срба са КиМ, доказ је да су сви Срби мете и да ма шта они урадили злочинци ће наставити да их терором протерују са Косова и Метохије.

 

11.01.2018

Неприсуствовање Председника Србије и његове премијерке, прослави Дана Републике Српске и Божићној литургији у Храму Светог Саве, су још један у низу доказа да је Митрополит Амфилохије Радовић у праву и да се данашње руководство Србије нашло на отвореном путу изневеравања националних интереса, зарад пута у ЕУ.

Медијска хајка трбухозбораца Александра Вучића у стилу деведесетих година,  против Митрополита Амфилохија и другачије мислећих у лажном дијалогу о Косову и Метохији, само нас подсећа да се новопечени ЕУропејци нису променили и да им је лажно србовање само маска, која прикрива личну власт и корист.

Након свега, потпуно је јасно да ће после одрицања од КиМ, садашња власт свој лажни дијалог повести о Републици Српској, потом о свим деловима Србије изван Београдског пашалука,  а све то зарад вечитог останка на власти и испуњења обавеза које су преузели на штету грађана Србије.

Зашто Вучић ћути

25.10.2017

Након изјаве америчког званичника Брајана Хојт Јиа, дате на Српском економском форуму, да Србија и њен председник треба да направе стратешки избор, попут Црне Горе на путу у НАТО и Хрватске у ЕУ, остале су недоумице на које су Председник и Влада Србије дужни да дају званичан одговор.

Ћутање Александра Вучића на више него отворен притисак америчког званичника нижег ранга, задуженог за Балкан, након састанка са њим, само су знак његове личне слабости и прикривеног одобравања ставова Хојта Јиа.

Најмање што може да очекује јавност Србије од свог председника, јесте да покаже чврстину пред претњама америчких званичника, бар у мери коју показује својим одговорима на ставове домаћих опозиционих неистомишљеника. Али, изостанак информисања јавности о реакцијама председника на отворене претње једног америчког званичника (ма колико ниског) изазива сумњу у очекивања да ће председник чврсто штитити државне интересе. Јер, колико видимо, у његовој политици већ годинама државни и његови политички интереси не иду истим путем.

 

Неистина о прихватању и усвајању ССП

29.08.2017

Високи представници владајуће гарнитуре фалсификују чињенице сваки пута када се говори о Споразуму о стабилизацији и придруживању. Председница Скупштине Маја Гојковић уплела је јуче у своју причу о потписивању ССП и Војислава Коштуницу, који је у то време био председник Владе Србије у техничком мандату. И он и ДСС били су против потписивања ССП, јер после једностраног проглашења независности Косова то више није био статусно неутралан документ. Као што није ни данас када га садашња власт Србије поштује више него Устав.

Девет година касније у Скупштини се свашта може чути о ССП сем истине како је био потписан и како је ступио на снагу. Био је потписан у нелегалним условима, за шта главну одговорност треба да сносе Борис Тадић и Божидар Ђелић. А за његову ратификацију гласале су све парламентарне странке, значи и радикали, сем ДСС. Тада је створена клица потоњих напредњака, који су једноставно преузели програм демократа, а са програмом и покровитељство европске бирократије. Све њихове расправе, па и ова у вези са изменама закона о земљишту, само су представе надмености и зависти за очи Великог брата. Зато је Србија доживела ових девет гладних година.

 

Заједничке војне вежбе са земљама НАТО

09.08.2017

Најава прве заједничке војне вежбе са земљама НАТО савеза  на територији Србије за октобар 2018. године, још је један у низу доказа, који потпуно разоткривају прикривену политику председника и Владе Србије, чији је основни циљ приступање Србије НАТО савезу.

Политика политичке и војне неутралности Србије, коју је наводно прихватио Александар Вучић, његовим доласком на власт је редукована на војну неутралност, да би потом упркос вољи огромне већина грађана, приступио пузајућем гурању земље у НАТО.

Председник Србије је дужан да грађане Србије упозна који је циљ вежбе НАТО у Србији, да ли је потенцијални противник Русија и од кога то нас НАТО брани, као и да јавност коначно упозна са свим обавезама које је преузео током последње посету Вашингтону. Након тога, очекујемо да распише референдум о приступању Србије у НАТО и јавно стане иза своје политике, оличене у личним обавезама према западним силама.

Косметско питање

25.07.2017

Председник Србије Вучић очигледно жури да реши косметско питање. Свима је познато да је основни услов даљег пута ка Европској унији признање независности Косова. Влада Србије обавезала се почетком 2014. године да ће у току преговора  о приступању испунити овај ултимативни захтев Уније. То је и основни услов за политичку подршку Вучићу од стране запада.

Изгледа да је камата на кредит запада у виду подршке званичној политици Србије од 2012. године стигла на наплату. Сада председник Вучић отвара тзв. јавну расправу о питању које је, што се њега и Владе Србије тиче, већ решено. Потребно је направити привид демократске јавности која учествује у решавању важног државног питања. Права функција овог сурогата демократије је пребацивање историјске одговорности за предају Косова на иначе непостојећу јавност Србије.

Текст председника Вучића у Блицу, који ваљда треба да подстакне јавну дискусију, пример је прављења политичке конфузије поводом западног ултиматума за признавање Косова. Језик тог текста треба да прикрије а не да изрази оно што његов аутор мисли. Ту нема ни јасног става ни јасне поруке, као да аутор нема комуникацију са онима којима се обраћа, али је има са западним налогодавцима.

Ако му је стало до мишљења народа Србије о решењу косментског питања нека распише референдум па нека јавно агитује за позитиван или негативан одговор на јасно постављено питање.

 

Првих четрдесет дана мандата Председника

17.07.2017

Првих четрдесетипет дана мандата Александра Вучића и петнаест дана Владе Србије на челу са Аном Брнабић, протекли су у више него поражавајућим догађајима, који су огледало неспособности и незнања садашње власти.

 

Убиство две младе мајке и једног малишана у центрима за социјални рад, под „контролисаним условима“, штрајкови обесправљених радника у Фијату, Горењу и Гоши, уз повике садашње власти да треба да буду задовољни што имају најниже плате на свету,  непружање ни минумума државне помоћи и заштите оптуженој српским младићима на Закинтосу, само су врх леденог брега свеопштег јавашлука власти, који је као епидемија преплавио Србију.

 

Након свега, најмање што понижени грађани Србије могу да очекују, то је да Александар Вучић по повратку са шетње и прављена селфија по вашингтонским улицама, заједно са својом Владом Србије да оставку и тиме спаси земљу од даље пропасти и понижења.

Лажни патриотизам Председника

05.07.2017

Несмотрене и политички наивне изјаве председника Владе Србије Ане Брнабић, у потпуносту су скинуле маску лажног патриотизма председника Србије Александра Вучића.

Премијерка је у складу са жељама својих налогодаваца потврдила да ће садашња власт предати Косово, увести санкције Русији, окренути леђа Кини, променити Устав  и урадити све оно што буде захтевано од Србије на такозваном  ЕУ путу. Наравно, овог пута није споменула улазак у НАТО, али немојмо сумњати да ће двојац Вучић - Брнабић и то урадити, зарад останка на власти.

Накнадне изјаве министара попут Дачића, Вулина и Зоране Михајловић, којима немушто покушавају да демантују Брнабићкину искреност, само су још један у низу доказа да њима нису спорни ставови председника Владе, већ прикривање политичке штете коју је она произвела.

 

Србија срља у режим личне власти

22.06.2017

Србија срља у режим личне власти. Пошто је само из себи знаних разлога са уставно јачег места премијера прешао на слабије место шефа државе, Александар Вучић наметнуо је Србији за председника владе политички сасвим анонимну личност. Особа са танким дипломама, просечном професионалном каријером и без икаквог политичког искуства даривана је најпре местом министра за државну управу, а после непуне године и местом премијера. Тако сви учествујемо у тесту – докле Србија може да трпи личну својевољу владара засновану на одлучујућој спољној подршци.

Овим је Вучић и практично отворио најављену тзв. јавну дискусију о уставу и Косову. Дискусија ће се водити у вези већ донетих одлука и свршених ствари. Прво, о уставној реформи правосуђа пресудио је акциони план за преговарачка поглавља 23 и 24. Друго, промена политичког система је већ на делу, јер садашњи устав не познаје делујућу институцију свемоћног. Треће, наша влада се још пре три и по године обавезала да ће са Косовом потписати обавезујући правни документ о свеобухватној нормализацији односа.

Улога јавне дискусије о Уставу Србије и Косову је да аминује ове већ донете одлуке како би храбри председник имао иза чега да се сакрије.

 

Пoводом намесничких изјава и неприхватљивог понашања амбасадора САД Кајлија Скота

19.05.2017

Изјава америчког амбасадора Кајлија Скота на предавању у Београду, да САД воде политику на Србији и Балкану у складу са сопственим интересима, најновији су доказ намесничке улоге америчке амбасаде у Србији.

Сходно наведеном, намесник Скот је мимо свих дипломатских правила,  у једном даху подржао формирање војске лажне државе Косово, дао смернице спољној и унутрашњој политици Србије,  а потом се обрачунао и са њему ненаклоњеним медијима.

Након овог дипломатског и политичког скандала, најмање што јавност Србије очекује од Владе Србије је да се коначно изјасни, да ли политику Србије води намесник Кајли Скот и да ако је тако, амерички амбасадор и званично постане кандидат за мандатара Владе. Дипломатско ћутање Александра Вучића и глумљење да се ништа није десило, само ће бити још један у низу доказа да садашња власт  постаје таоц сопственог евроатлантског пута у нигде.

 

Председнички избори су имали низ нерегуларности

24.04.2017

Државотворни покрет Србије на основу активности својих чланова и одговарајућих чињеница сматра да су протекли избори за председника Србије имали низ нерегуларности. Стога је гласање представника Демократске странке Србије за усвајање коначног извештаја РИК-а о изборима било крајње непримерено.

Овом приликом изаражавамо недоумицу због избора непоузданих представника Странке у РИК. Осим тога, целокупно држање Странке у постизборним активностима било је супротно њеној прокламованој спремности за унутрашње реформе. За чланове Државотворног покрета Србије ово је крајње неприхватљиво и стога ће они обуставити своје деловање у оквиру ДСС све до разјашњења постојећих прилика у овој странци.

Приступање ДПС-а ДСС-у

10.03.2017

На заједничкој седници Председништва и Извршног одбора Државотворног покрета Србије једногласно је одлучено да ово удружење приступи Демократској странци Србије. Подсећамо јавност Србије да је удружење основано у јесен 2014. године и да су његови оснивачи и чланови пре тога били чланови ДСС. На корак иступања из странке су се одлучили уверени да је  дошло до битних одступања од  њене програмске оријентације и препознатљиве политике, што је свој врхунац имало у изборним махинацијама на ванредној скупштини странке октобра 2014. године.

Две године после тога могли су се уочити напори унутар ДСС, да странка успостави континуитет са политиком којој је више од две деценије тон давао њен председник Војислав Коштуница. Промена на челу странке један је од показатеља тог усмерења.

Пошто је изворни смисао државотворства постао заједнички именилац обе организације, чланови Државотворног покрета Србије сматрају да је приступање ДСС-у неопходан чин у време одсуства ове идеје водиље у владајућој структури Србије, у највећем делу политичке опозиције, али и у јавном мњењу видно дезоријентисаног становништва. Обнова изворне Демократске странке Србије ради обнове јаке државе Србије, наш је заједнички задатак и циљ.

Легализован "Бугарски воз"

08.03.2017

Обавештавамо јавност Србије да је Републичка изборна комисија усвојила Упутство за спровођење избора за председника Републике, којим се на директан начин омогућава прекрајање изборних резултата и прикривање вишка листића на бирачким местима.

Чланом 91. Упутства је овлашћен координатор РИК-а да у сарадњи са представником Републичког завода за статистику, приликом обраде података из записника  о раду бирачког одбора у случају такозване „логичко-рачунске грешке“ преправља и фалсификује записнике, број гласалих бирача и  повећава број примљених гласачких листића.

Уместо да се у случају неправилности на спорним бирачким местима, у просторијама РИК-а  изврши поновно бројање гласачких листића, сравни стање и уколико има вишка листића избори пониште, поменутим Упуством ће бити легализован такозвани „Бугарски воз“.

Због свега наведеног Државотворни покрет Србије ће покренути поступак против Републичке изборне комисије пред надлежним судом за заштиту изборног права свих грађана Србије.

Председнички избори

03.03.2017

У данима када се медијским манипулацијама прикрива одговорност Министарства одбране и Владе Србије за погибију четворице запослених у ТРЗ Крагујевац, по први пут у историји се расписују  председнички избори у минималном законском року од тридесет дана. Када се томе дода могуће гласање на Ускрс, прекид рада Скупштине Србије и немање парламентарне контроле избора које је расписала  иста та Скупштина, поставља се питање шта то садашња власт покушава да прикрије?

Челници Државотворног покрета Србије су поводом неправилности и крађе на изборима 2012-е и 2014-е године урадили на чињеницама утемељене анализе, које су на жалост и од стране власти и опозиције остале занемарене и прикривене, да би исте те неправилности биле прихваћене као непобитни докази на изборима 2016-е године и биле представљене као „новооткривена“ изборна крађа, од стране опозиције и делимично ОЕБС-а.

Имајући све наведено у виду, зарад политичке стабилности и демократског изборног процеса у Србији,  позивамо све странке које неће подржати покушај трансформације Вучића из премијера у председника, да  учине све што је могуће  да се на предстојећим изборима спрече уочене неправилности и њихов утицај на коначне резултате. Те нерегуларности су оличене у  преправљању и фалсификовању записника, нетранспарентној обради података од стране Републичког завода за статистику, несређеним бирачким списковима и у отвореним прикривању неправилности и вишкова листића од стране Републичке изборне комисије.

 

Кандидатура Томислава Николића и кандидовање Вучића је признање да СНС да су неуспешно водили Србију

16.02.2017

Кандидатура Томислова Николића и кандидовање Александра Вучића након шест месеци од поновног избора за премијера, не представљају ништо друго до признање СНС-а да су у протеклих 5 година власти неуспешно водили Србију.

Увећање спољног дуга Србије за 10 милијарди долара, потпуно урушавање економије и пад животног стандарда грађана, рушење демократских институција, неискрен однос према Србима у окружењу, уз бриселски дијалог са лажном државом Косово, у коме је српска власт дала све а није добила ништа, представљају само врх леденог брега нестанка  Србије под влашћу Александра Вучића и СНС-а.

Неодговорно поигравање са државним институцијама Александра Вучића уз Николићеву прећутну сагласност, потврда су да је лична власт била једини мотив овог двојца, а да приче и обмане о жељи за бољитком грађана Србије, представљају фарсу која зарад страних интереса прикрива потпуно уништавање Србије.